2023 | Professional

MUSE Design Awards Gold Winner

CRCC Harbin River Mansion

Entrant Company

Matrix Design

Category

Interior Design - Commercial 

Client's Name

Harbin Jingzhou Real Estate Development Co., Ltd

Country / Region

China

The project is located in Harbin, "Eastern Moscow", a modern city where multiple cultures converge. Based on the local culture and nature, the design team explores the spiritual and cultural needs of customers. With the pioneering design concept of "strategic thinking and humanistic temperament", the team offers an elegant, flexible aesthetic experience.

The hallway is made of stone, metal and glass. Different materials make it more exquisite, adding more sense of depth. The space language, which seems to be both symmetric and asymmetric, relaxes the atmosphere.

Every detail of the reception hall has been carefully considered. When metal meets stone and senior gray perfectly integrates with brown leather, visitors can feel the flow of time, and the space seems to send its invitation.

The sand table area adopts void space design, making the whole space more transparent and full of visual shock. With metal, stone and wood veneer as the keynote, the spatial lines are scattered but orderly, stable but warm. The art installation in the void space is taken apart, simplified and reorganized to create light luxury and artistic atmosphere of the whole space, which jointly build an elegant, flexible aesthetic experience.

The in-depth negotiation area has transparent glass curtain walls with obvious vertical texture to integrate the indoor and the outdoor landscape, creating a unique aesthetic fleeting experience.

The children's reading area uses mirror ceiling and wood veneer to create a warm atmosphere. The bookcases serves as the transition of the space. Leisure niches, electronic devices and IP on the wall add ingenuity to the elegant space, which not only enriches its tonality, but also sets off the atmosphere. Children start their journey of exploring the world from books, while adults look back and think about the world to find their original heart.

The combination of the art staircase and the reading area jointly build a continuous aesthetic strong transition. It is stunning in itself enough to create a strong force that cannot be ignored.

Credits

Photographer
SHI XIANG WAN HE
More Gold Winners
Interior
2023
MUSE Design Awards - Hei Design Interiors - Headquarters & Flagship Showroom

Entrant Company

Hei Design Interiors

Category

Interior Design - Commercial 

Interior
2023
MUSE Design Awards - The Rose Arch Terrace

Entrant Company

Wei Tang

Category

Interior Design - Residential 

Product
2023
MUSE Design Awards - iReel One IFC Version BC Reel

Entrant Company

Shenzhen Bosaidong Technology Co., Ltd.

Category

Product Design - Outdoor & Exercise Equipment

Interior
2023
MUSE Design Awards - MIYUE Anna Garden Seaview Boutique Resort Shenzhen

Entrant Company

GS Design

Category

Interior Design - Hotels & Resorts