Taiwan   |  2020

MUSE Design Awards Gold Winner

Water Mountain Integration

Entrant Company

Modern Elegant House & CO.

Category

Interior Design

Client's Name

Private

Sub-Category

Living Spaces

Warm sunlight enters the room through shutter windows. Under the set off of American classic style, it made one experience the leisure vacation atmosphere of the Caribbean Sea. The leisure contour of American countryside was illustrated under the clever painting of the designer, providing the owners with carefree beautiful scenes as if going on vacation. To re-shape the travel-loving owners’ great memories, mild color tone of ivory white and light gray was used as the background to correspond with light-colored wooden ceiling and warm tone wooden floor. This fills the room up with a healing atmosphere as if one randomly trespasses the summer manor of European nobles. Extended along the gate, the public area does not have excessively complicated decorations. With simple and classical line accumulation and arc design, we created a place of eternity. The slanted roof is interpreted with light-colored wooden surface to point the leisure atmosphere inside this space. Natural materials were used for the configuration of the furniture with pressure-free soft colors as its main color tone, thus perfectly responds with the spatial atmosphere building of recreation and vacation. American decoration and lines are cleverly integrated with Oriental fengsui consideration. To cope with the taboo of being able to see a large floor window right after entering the place, an independent foyer was cleverly designed. After entering the gate, the place is surrounded with harmonious and coherent style in which the standard classical technique of rectangular collage bricks facing directly at the center of the ceiling was used and round floor tiles were installed around it to symbolize coins. As for its details, designs symbolizing wealth and fengsui were integrated. For example, its round-on-top and square-below design is a metaphor for one having to possess a fair and square character and being smooth on human relationship. Also, given that there was a beam at the location of the original ceiling, designers used round shaped ceiling to extend its visual effect to remove its original sense of pressure.

Credits

Modern Elegant House & CO.
Szu-Wen Wang
Modern Elegant House & CO.
Chung-Ting Wang
More Gold Winners
Interior
Taiwan
MUSE Design Awards - Slow Living
2020

Entrant Company

L.C INTERIOR DESIGN

Sub Category

Residential

Architectural
Mexico
MUSE Design Awards - Lyons Retreat
2020

Entrant Company

Colectivo Lateral de Arquitectura

Sub Category

Residential

Lighting
Singapore
MUSE Design Awards - VUE@OUE Bayfront Bar & Restaurant— Singapore
2020

Entrant Company

KLAASEN LIGHTING DESIGN

Sub Category

Restaurants (Interior Lighting)

Interior
Taiwan
MUSE Design Awards - GSI Technology Company Office
2020

Entrant Company

Fullhouse Interior Design Co., Ltd.

Sub Category

Office