2023 | Professional

MUSE Design Awards Silver Winner

Imagination/Liberation

Entrant Company

Haven Space Design

Category

Interior Design - Residential 

Client's Name

Country / Region

Taiwan

The owner works in a design industry, therefore for the project, he hopes to freely express his imagination of ideal life: “Work and life should not be in opposition, instead should be balanced harmoniously.”



We tear down the walls of an originally two-bedrooms small space and redesign it into working area, dining and living room, and bedroom. The designer breaks the frame and connects every space with an elevated platform. Rooms are divided but not separated as they share the light, extending depth and vision.



As the owner has a habit of cycling, behind the shoe bench wall the designer arranged space to hang the bicycle. And the bench with an outdoor style echoes the scenery that can be seen anywhere along the way of cycling.



The cement-texture-painted floor extends from the entrance to the working area.

The designer leaves the partition wall top of the working area empty, allowing light and air to flow in, making the space volume look lighter and increasing the visual hierarchy. The bookshelves’ vertical boards, color of which is inspired by the black keys of the piano, are neatly interspersed between shelf boards.



Moving from the working area to the living area, the floor material switches from cement to warm wood. With the change of space, the cement once used on the floor is now applied to the ceiling and walls, creating a peaceful atmosphere.



Powder white subway bricks are not only used in the kitchen and wine display area but also placed on the back wall of the sofa to provide a romantic feeling of being in a foreign subway.



The entrance of the bedroom behind the TV wall is integrated into the wall with a hidden door. Bedroom as the main resting area, the designer simply uses white as the base and matches with the bedside main wall of cement texture paint, creating a restful environment.



Breaking the usual pattern, creativity and inspiration seem to be liberated.

Work and life meet here, nourish each other, finding out the most suitable lifestyle.

Credits

Design Director
Jyue Chen
Designer
Dennis Lai
Photographer
Hua happeNi
More Silver Winners
Interior
2023
MUSE Design Awards - Healing Life

Entrant Company

one one interior design studio

Category

Interior Design - Residential 

Landscape
2023
MUSE Design Awards - Netscape: Reverse the Yard

Entrant Company

Studio Re+N

Category

Landscape Design - Residential Landscape

Landscape
2023
MUSE Design Awards - Netscape: Reverse the Yard

Entrant Company

Studio Re+N

Category

Landscape Design - Landscape Renovation

Packaging
2023
MUSE Design Awards - Three in One XO Packaging

Entrant Company

Guangdong Voion Eco Packaging Industrial Co., Ltd.

Category

Packaging Design - Wine, Beer & Liquor