China   |  2020

Chongqing Green Land Exhibition

Entrant Company

Chongqing Pinchen Decoration Engineering Design Co., Ltd.

Category

Interior Design

Client's Name

Chongqing Pinchen Decoration Engineering Design Co., Ltd.

Sub-Category

Commercial

This case locates in Chongqing, China. Based on the natural landscape form of Chongqing, and with natural cogitation, a fabulous and fancy scene of galaxy came into being. So as to decrease the material sense of the building, in doing so, the building has become more like a spiritual place. Formed with majestic but gentle and elegant curved line, here comes first the pure white reception hall. The background of the reception desk is as smooth as flowing water, which interprets the unique vitality and dynamic of the space. With semi-transparent glass on the roof, the natural sunlight was introduced into the space to create an aesthetic space, empty and clean. With the human sculpture standing by the aisle, the designer conveys the desire and reverie of the universe. The shape of aisle was drawn in the form of water. Functionally, the designer fully considers to rich the space layers by semi-enclosed walls, in which way it well defines areas without breaking apart, contrasts nicely in harmony while we gaze upon the space. The lighting fixture in the sand table area is full of imagination, making you feel like being surrounded by the galaxy. The halo of light expands the vision boundary, so that we can see the impact and reflection in multiple materials, and then with tough granite and curved line on the roof, a sense of balance between hardness and softness was created. The negotiation area presents the warmth and cosiness of the space in a simple and neat way, which continues the overall design concept by the galaxy decorated scene. Unlike the solemnity of the sand table area, the negotiation area, where strength and softness blend, is hazier and more ethereal, providing a rich scene of perception. The design of this case was crafted in the thinking of “nature, sky, metagalaxy”, which retains the form beauty of the geometric structure, meanwhile is full of endless rich connotation. Wandering in this very space, it presents you with a truly great joy of “hidden in urban” where we feel the designer's emotion in every inch of the space.

Credits

Chief Designer
Pang Fei
Designer
Yuan Yi
Designer
Deng Jianping
Photographer
Li Jingzhi
More Gold Winners
Landscape Design
China

Entrant Company

GND Design Limited

Sub Category

Cultural Heritage Design

Interior Design
Taiwan

Entrant Company

Parn Shyr Design

Sub Category

Living Spaces

Interior Design
Taiwan

Entrant Company

CHUAN_YU INTERIOR DESIGN

Sub Category

Restaurants

Interior Design
Taiwan

Entrant Company

P&H INTERIOR DESIGN

Sub Category

Residential