Taiwan   |  2020

MUSE Design Awards Silver Winner

Inclusive Style Performance

Entrant Company

Shuei Design

Category

Interior Design

Client's Name

Shuei Design

Sub-Category

Beauty Salon

Deviating from the traditional impressions of hair salons in the past, this design project applied modern materials and elements in combination with precise layout arrangement to create a hair salon space filled with natural lighting and vitality. The proprietor hopes to present a spacious and bright spatial sentiment; for this, we have specially designed the mirrored storage shelves and multi-functional bar, replacing the habit of using trolleys for storage in hair salons on general, thereby eliminating unnecessary waste of space while further creating an extended visual effect. The pure white walls are decorated with wooden objects, fully demonstrating the refreshing tone via the refreshing colors within the space; the simple and well-executed line cuts offer people with a comfortable and carefree ambience in the heart, demonstrating the style combination of simplicity and elegance; what is worth a mention is the design of the mirrored storage shelves, using the most fundamental squared timber of carpentry as the only material, the straight lines and the color of wood create a well-executed visual effect; with the design of hollowed center, the wires and light strips are hidden inside using the thickness of the squared timber, such that there are no issues such as spatial chaos, but rather the feeling of light cleanness, which further presents the displaying effects. Not only emphasizing on beautiful and comfortable spatial nature, but also the longing for taste and style. With the mellowness of wooden texture and the toughness of mirror, it offers a virtual-realistic spatial sensation with both hard and soft style rhythm, as well as agile circulation and elegant space; we hope to introduce nature to the spatial design based on the concept of purely natural, to live in symbiosis with nature; therefore, the large French windows allow sunlight to sprinkle down indoor along with the greenness, creating different layers of lights and shadows. We hope to demonstrate more looks to the hair salon design, and offer users within an extraordinary experience.

Credits

Shuei Design
LEE PO WEI
Shuei Design
WANG PO YU
More Silver Winners
Transportation
Thailand
MUSE Design Awards - Astrolabe 110
2020

Entrant Company

Albatross Marine Design

Sub Category

Nautical / Boats

Concept
Taiwan
MUSE Design Awards - Architecture and Poetry
2020

Entrant Company

FU-HSIN TRADE & ARTS SCHOOL

Sub Category

Other Concept Design

Product
Mexico
MUSE Design Awards - STOCKHOLM CABINET
2020

Entrant Company

OH STUDIO

Sub Category

Furniture

Lighting
Serbia
MUSE Design Awards - EnGo Smart Street Light
2020

Entrant Company

Vladimir Zagorac

Sub Category

Sustainable Lighting