2023 | Professional

MUSE Design Awards Silver Winner

Ho Man Tin

Entrant Company

Ovviostudio

Category

Interior Design - Residential 

Client's Name

Dennis

Country / Region

Hong Kong SAR

Project details:



• Theme: Minimal yet ample residence

• Location: A flat in an old building in Homantin, Hong Kong

• Layout: 750 sqft, living and dining rooms, 2 bedrooms, 2 toilets

• Design and renovation duration: 4 months, from June 2021- November 2021

Highlights of the project:



The designer expertly demolished and reorganized the space to create a luxurious vacation retreat that perfectly caters to your every need. Indulge in a minimalistic yet inviting design, where every detail has been carefully considered to evoke a hotel-like ambiance that is both simple and warm. Experience the ultimate in relaxation and comfort in your own personal oasis.





Color:



The unit boasts a crisp white foundation that is complemented by subtle pops of light green on the living and dining room walls, adding depth and dimension to the overall design. Let the colors alternate flawlessly, creating a cohesive and visually comforting environment.







Materials:



Elevate your living experience with the perfect fusion of natural warmth and refined elegance. The balcony is crafted using outdoor wood flooring, adding a touch of comfort and serenity to your outdoor space. Inside, the unit boasts light-colored solid wood flooring in a playful herringbone pattern, bringing vitality and warmth into every room. The en-suite bathroom door is designed with Aquatex glass, reflecting and scattering light to create a master bedroom that exudes luxury and refinement.



The built-in cabinets in the living room and study room are finished with durable, light wood-colored boarding, adding a sense of leisure and relaxation. The foyer is transformed with its grey brick floor, which not only adds a visually striking layer to the space but also makes cleaning a breeze. The master toilet boasts a white marble wash basin, infusing luxury and refinement. The bathtub is designed with a waterfall faucet and textured wall materials, creating a corner of spa-like luxury in your very own quarters.



Credits

Design Director
Dennis Chung
More Silver Winners
Packaging
2023
MUSE Design Awards - ZhiLe Brand

Entrant Company

ZEVRE

Category

Packaging Design - Baby & Children

Interior
2023
MUSE Design Awards - M Radio

Entrant Company

googoods co., Ltd.

Category

Interior Design - Office 

Interior
2023
MUSE Design Awards - Glamping Home

Entrant Company

MoreIn Design

Category

Interior Design - Residential 

Architectural
2023
MUSE Design Awards - Armed Police Apartment Community Service Center

Entrant Company

DAIKOSHA

Category

Architectural Design - Public Spaces