2023 | Professional

MUSE Design Awards Gold Winner

ZEEKR Center, Fuzhou Dongbai

Entrant Company

ZEEKR + Link+ Architects

Category

Interior Design - Flagship Store (NEW)

Client's Name

ZEEKR

Country / Region

China

Located in the core business area of Fuzhou, ZEEKR Center, Fuzhou Dongbai is close to the historical and cultural block of Three Lanes and Seven Alleys, a 5A tourist attraction, enjoying an excellent geographical location. The double-story interior space serves the rapidly rising new energy vehicle brand ZEEKR, and demonstrates diversified functions and experiences. The design hopes to create a new exhibition space of high-end electric vehicle brand leading the trend of high-tech intelligence by interpreting and building the brand value of ZEEKR, and bring customers extraordinary experience and new space experience of exploration.



In the product exhibition space, the design integrates the shape and form of the unique ancient house culture of the Three Lanes and Seven Alleys into the space, and the curves of the cornice and the arched corner of the saddle wall of ancient house are extracted to present the shape of square with circle. This not only shows creativity and fashion, but also echoes the style and features of the riverside and seaside in Fuzhou. At the same time, the design team maximally enlarges the exhibition area, makes the staircase visually clear, and chooses the most popular Nordic style in the international market as the overall design language. Such simple and open design can be used as a background to fully set off the products, so that customers can focus their eyes on the products.



In terms of the ZEEKR Pub located on the second floor, the designer fully integrates the characteristics of Fuzhou tea culture with brand creativity and store experience to create a comfortable tea house space, allowing the car owners to interact with the space while feel the pioneering spirit of ZEEKR culture. The bar is the visual center of the user experience space on the second floor, its concept is inspired by the graceful form of the petals of jasmine, the city flower of Fuzhou. Setting against the unique turquoise color of tea leaves and the linear light belt, the bar area is full of rhythm.

Credits

Senior Design Director
XU Hao
Design Director
WANG Yeran
Managing Partner & General Manager
ZHANG Jin
Lead Designer
LUO Dan
Project Manager
WANG Shuting
Design Team
PENG Lulu
Design Team
YAO Zhengmao
Design Team
WANG Xingyu
Design Team
YI Zheng
Design Team
YIN Tao
Design Team
HE Jijie
More Gold Winners
Interior
2023
MUSE Design Awards - PRESTIGIOUS MANSIONĀ· Type D

Entrant Company

MoooMa

Category

Interior Design - ResidentialĀ 

Landscape
2023
MUSE Design Awards - The First Symphony of Grand Canal

Entrant Company

Academician Wu Zhiqiang's studio of Shanghai Tongji Planning & Design Institute

Category

Landscape Design - Open Space Design

Product
2023
MUSE Design Awards - MX Moisture Analyzer

Entrant Company

Changzhou XingYun Electronic Equipment Co., Ltd

Category

Product Design - Tools

Landscape
2023
MUSE Design Awards - NEWLINKS

Entrant Company

Shandong Nenglian Holdings Co., Ltd.

Category

Landscape Design - Infrastructure Landscape