2023 | Professional

MUSE Design Awards Gold Winner

Cangzhou Industrial Park Design

Entrant Company

INSCAPE Architecture

Category

Architectural Design - Office Building

Client's Name

Hebei Refining Technologies Co., Ltd

Country / Region

China

This project is an industrial park that is designed for the high-tech company, Hebei Refining Technologies Co. Ltd. Integrating R&D resources, attracting cutting-edge talents and promoting technological innovation are the goals of the project. The industrial park is situated within the high-tech zone of Cangzhou in Hebei Province.



The company has an illustrious history in R&D, incredibly strong independent research capabilities and exports its patents to several overseas markets. Therefore, traditional Chinese aspects and modernity should be integrated into the design in order to reflect the inheritance of corporate culture and the future-oriented spirit of the company.



The traditional Chinese courtyard enclosure form is adopted in the overall planning as a means of creating a positive internal environment in the industrial park. In terms of the building design language, elements of classical Chinese calligraphy and painting are used, combining the ethereal flow and cascading order of the scroll to refine an incredibly simple formal language that is so rich in meaning.



The primary functions of office, research centre and enterprise exhibition hall are integrated into the multipurpose building. The various functional blocks are expressed as homogenous shapes, nested and arranged, which serves to create a unified and enriched image of the building.



The needs of users are fully considered by this project and a new type of industrial park that is urban-oriented and rich in public spirit has been created. Several different retreat spaces have been added for rest purposes, which blurs the boundaries between inside and outside, makes it more interesting and reflects the traditional philosophy of culture for spatial thinking.



The landscape design extends the artistic concept of traditional Chinese calligraphy and painting, extracting the elements of mountains, water, forests and fields from freehand landscape paintings to ensure a peaceful mental atmosphere is created. The five elements of mountains, water, forests, clouds and fields are transformed into a five-entry landscape layout as a means of creating five spatial artistic conceptions: climbing the mountains, walking in the water, returning to the forest, ascending through the clouds and life in the fields.

Credits

Main Designer
Wang Siyu,Zhou Yin
Team
Jiang Kaidong,Zhang Feng,Song Siwen,Fan Zhongxing,Zhu Huayao
More Gold Winners
Product
2023
MUSE Design Awards - MUSE

Entrant Company

SMOORE

Category

Product Design - Hobby & Leisure

Packaging
2023
MUSE Design Awards - NEI CAN & RONG BAO ZHAI Liquor

Entrant Company

Chengdu YiPinGongZao Packaging Design Co., Ltd.

Category

Packaging Design - Wine, Beer & Liquor

Architectural
2023
MUSE Design Awards - KANGQIAO JINXIN STARTUP CENTER, ZHENGZHOU

Entrant Company

HZS

Category

Architectural Design - Public Spaces

Interior
2023
MUSE Design Awards - Interior design of the office building of Shanghai cash bar

Entrant Company

Suzhou Gold Mantis Construction Decoration Co.,Ltd

Category

Interior Design - Office