Taiwan   |  2020

MUSE Design Awards Gold Winner

Xiu Shan Reception Center

Entrant Company

THEWALL

Category

Interior Design

Client's Name

Sub-Category

Commercial

The sales space of Xiu Shan Reception center, in order to convey the characteristic of selling houses, living, and connection to the park, the design team specially created the appearance of truss building, and made a good utilization of the metal frame structure and glass material in an open and penetrating way, a new concept of reception center. With “Living in the Park” as the main concept, and utilizing commonly used material such as metal sheets and metal frame, the architectural appearance has a simple yet beautiful with truss shape, creating a homey and warm atmosphere. As the entire space is facing the North, full glass window is used to integrate the park and greenery outside into the interior space. A large amount of wood materials and green plants are used in the interior space to echo the outdoor landscape. The sky lantern lighting hanging in the air symbolized the concept of the property to be sold in this reception center. In terms of engaging with the surround nature, the interlocking pine trees around the building give a richer effect. From the far, the view from indoor area also changes due to the different angle. The design team besides the frequent use of metal sheet in the construction of the reception center, oppositely, they also built a light and simplified metal truss with metal sheet roof in an unobtrusive and direct way. Due to the simplified of ceiling design, the utility pipes and metal brackets are hidden, and the metal truss frames are also have direct exposure from the space, bringing a industrial-like design perception. A large amount of wood was used for flooring material, VIP room ceilings, the main reception cabinet, and the rear façade; while the small digging-shaped reception cabinets covered with white concrete beautifully integrated with green plant in the middle to enhance the space quality. The design team also uses metal bracket above the main reception to make a “Living” hanging greenery decoration, which enriches the possibility of vertical greening also expose more nature in this project.

Credits

THEWALL
Wei Ting Lin
THEWALL
Gui Yan Zeng
THEWALL
Jia Sen Yang
More Gold Winners
Interior
Taiwan
MUSE Design Awards - Welldosha Spa
2020

Entrant Company

Rien Kuan Interior Design

Sub Category

Beauty Salon

Packaging
France
MUSE Design Awards - Crayon
2020

Entrant Company

Servaire & Co

Sub Category

Wine, Beer & Liquor

Interior
Taiwan
MUSE Design Awards - Art of Simplicity
2020

Entrant Company

IDS International Design Solutions

Sub Category

Residential

Interior
Taiwan
MUSE Design Awards - Runaway Retreat
2020

Entrant Company

LNF Design Firm

Sub Category

Restaurants