Taiwan   |  2020

MUSE Design Awards Gold Winner

Dry Salon

Entrant Company

DSEN Design

Category

Interior Design

Client's Name

Sub-Category

Commercial

The project is a narrow and long old house more than forty years old. The reorganization and renovation of the basic construction is the key point of the project. Externally, the grille style conceals the outdoor unit of the air conditioner. It is not only good-looking but also convenient for maintenance. It also extends the depth and width of all construction together with the white façade at the gate. The rain shade of the indoor ceiling is removed and replaced by the transparent skylight to successfully open the dark space and introduce light.The entrance is built with the large glass French windows. The feature of transparency creates the interaction between the indoor and outdoor space and makes the entrance the visual focus. In the design, the modern style is applied to interpret the classical beauty, especially the classical are lexicon that connects the space, from the structure where the LOGO on the external of the construction connects the French windows, the gate made of the are titanium stainless steel, the skylight connecting the are wallboard of the indoor space, to the indoor circle chair, coffee table, and bar.

More Gold Winners
Interior
Hong Kong S.A.R., China
MUSE Design Awards - Home sweet Home
2020

Entrant Company

Studio Z

Sub Category

Residential

Concept
Korea South
MUSE Design Awards - 360° Webcam LED Stand
2020

Entrant Company

Hongik University

Sub Category

Illumination

Product
United Kingdom
MUSE Design Awards - The Game Galleon - Exhibition Stand
2020

Entrant Company

Event Prop Hire - Dan Dugdale

Sub Category

Event & Booth

Architectural
United States
MUSE Design Awards - R.W. Kern Center
2020

Entrant Company

Bruner/Cott Architects

Sub Category

Sustainable Living / Green