China   |  2020

MUSE Design Awards Gold Winner

Fongguan Yufu Villa

Entrant Company

LESLIE LAM DESIGN STUDIO

Category

Interior Design

Client's Name

Sub-Category

Residential

This residence space design case elicits the topic "less is more" with the Hong Kong style of design. It melts the cool gray and white colors into space to create a modern fashion of simplicity. By adapting to the local environment, the designer applies marbles in the indoor space to keep it transparent and cool, creating a comfortable life experience. In the space layout, the underground floor and the first floor accommodate to the public sphere of living room, dining room and tea room, and the second and third floors host the bedrooms, leisure area and roof garden, showcasing both design aesthetics and space functions. High-grade gray dominates the overall tone of the house, which, coupled with marble grains, manifests the owner’s mature and stable disposition. The living room brings in natural light through a large French window. The house feels warm and fragrant with wooden and leather furniture, decorated with elaborately chosen flowers and green plants. When the sunshine floods the room through the reserved inlet, the family may enjoy a relaxing moment with a cup of coffee in hand. The main bedroom extends the overall style. The hexagon room is furnished with simple artistic devices to set off the owner’s calm qualities. Various kinds of weak light source design add up to the low-key luxury. With the same specification of the boy's room and girl's room, they are designed differently in user-friendly layout of soft fittings. A funny locker cabinet is arranged in each room creating child's exclusive space. A corner of the space is earmarked for leisure, ideal for reading books, newspapers and magazines to step into the knowledge world. The designer re-plans the functional human flow lines of the house, and boldly shifts the staircase to a new place. In addition to putting up new decorative space, it facilitates great changes in all the human flow lines and space, which is identified as a unique feature of this case. Each member of the family has their own private space, as well as a place to get together, adding to the fun and delight of life.

Credits

Design Director
Lam Chi Fai
More Gold Winners
Interior
Taiwan
MUSE Design Awards - Graceful Home
2020

Entrant Company

uzdesign

Sub Category

Residential

Concept
China
MUSE Design Awards - MAYS Vegetarian Restaurant
2020

Entrant Company

YESDESIGN STUDIO

Sub Category

Culinary

Interior
Taiwan
MUSE Design Awards - Timeless
2020

Entrant Company

E&C DECO Interior Design

Sub Category

Residential

Interior
Taiwan
MUSE Design Awards - The Shine of Sustainable Architecture
2020

Entrant Company

KAIFENG interior design

Sub Category

Residential