China   |  2020

Flying

Entrant Company

Kris Lin International Design

Category

Architectural Design

Client's Name

Galaxy Holding Group

Sub-Category

Cultural

Urban development take-off The project is located on the edge of the Yangtze River. It is named as the "Flying”. Flying over the water The whole design concept revolves around the “flying over the water surface”, introducing the natural elements of the Yangtze River water into the pool landscape. Building structure—— Flying Looking at the whole building, the design of the structure is like a pair of flying wings, full of power and rhythm. The cantilever structure is adopted, and no column net is seen from the appearance. The exterior material is made of white and gray aluminum plate with beige marble, which makes the geometric shape run through the indoor and outdoor space. Through the turning and interweaving of the body block, the space-sensing air permeability is formed, which weakens the boundary between the inner and outer space. Explore the details of the building Entering the city exhibition hall from the entrance of the building, and stepping up, you will come to the independent multi-functional display area. As an important display area of the case, the wooden facade material continues the geometric elements outside the building, with large glass walls. The curtain wall gives people unlimited landscape enjoyment, which is the best way for people and space to communicate. The central location of the recreation area is designed as an independent landscape. As a highlight, the central landscape is designed with a back-shaped slope that connects to the lower display area, reflecting the continuity of the space. Symbiosis with water In the combination of the two major building blocks, the surrounding spatial moving line includes a large area of waterscape. The center of the waterscape is designed with a quiet path that runs through the multi-functional display experience area. The mirrored infinity pool on both sides of the trail serves as a unique natural landscape, strengthening the overall relationship between the building and the water symbiosis. The natural water storage steps weakens he height difference between the lake scene and the aisle and shows the rhythm and layering between the spaces.

Credits

Design Director
Kris Lin
Design Director
Jiayu Yang
More Platinum Winners
Architectural Design
Switzerland

Entrant Company

HAMMERER Architekten GmbH/SIA

Sub Category

Hospitality

Architectural Design
Thailand

Entrant Company

BENSLEY

Sub Category

Hospitality

Packaging Design
Thailand

Entrant Company

Prompt Design

Sub Category

Fresh Food

Interior Design
Taiwan

Entrant Company

ON Design Lab, ltd

Sub Category

Hospitality