Taiwan   |  2020

MUSE Design Awards Gold Winner

Bathing in Sunshine

Entrant Company

LS Design Studio

Category

Interior Design

Client's Name

Sub-Category

Residential

Since the client prefers materials with wood grain, the whole space is built based on wooden element, stone materials with veins, and abundance of light, which forms a warm and natural phenomenon; while the sharp design outlines the greatness of the residence, developing a livable place. Due to the client’s storage need and tiny spaces on the original wall, the designer remedies the flaws through the practice of the concept that form follows function. Thus, storage spaces with several different functions are arranged in order to keep a clean and tidy environment. Besides, in the corridor, numbers of storage cabinets and a window seat as reading area are set up. They not only build up a tidy view but also bring coziness. Furthermore, the arrangement of the master bedroom involves significant features. In addition to the clear layout, unlike typical interior design which mostly takes dressing room as a division between bed and bathroom, the designer makes the bed the middle one, which reduces the problem that the dressing room would be damp if it is close to bathroom. The designer makes efforts to strike the balance through inducing, sorting, and analyzing so as to find out the most proper style. On top of that, due to the trait that the space is long and fragmented, how to resonate for the weakness and how to develop more functions to successfully present the style of modern and simplicity were one of challenges during the design and construction. Considering carefully the client’s daily needs, the designer rearranges the environment that comes in two different materials. One side of the house is for public use; open dining room provides a perfect location for treating friends. As for the original narrow aisle and unsuitable furniture placement, the designer relocates all the elements, bringing the area a fluent traffic flow, while all the view is within the reach of the sight, building up a relaxing and elegant living environment.

Credits

LS Design Studio
Yu-Chun Yi
LS Design Studio
Lu-Wei Huang
More Gold Winners
Product
Hong Kong S.A.R., China
MUSE Design Awards - Eva
2020
Eva

Entrant Company

Francois Hurtaud

Sub Category

Flora & Fauna

Interior
Taiwan
MUSE Design Awards - The Marrow of Tradition
2020

Entrant Company

ENJOYIDESIGN CO., LTD.

Sub Category

Restaurants

Interior
Indonesia
MUSE Design Awards - Seroeni
2020

Entrant Company

IOOR Studio

Sub Category

Restaurants

Interior
China
MUSE Design Awards - THE PUYU菩瑜空间
2020

Entrant Company

WAH Original Space Architecture Design Institude

Sub Category

Showroom / Exhibit