2024 | Professional

MUSE Design Awards Gold Winner

Bond and Harmony

Entrant Company

FE Design

Category

Interior Design - Residential 

Client's Name

Country / Region

Taiwan

In the heart of central Taiwan’s prime district, this 290-square-meter residence serves as the family hub for a three-generation household of 5 adults, 2 children, along with two cats. The design draws inspiration from human-centered architecture, embodying the concept of 'home' in both material and intangible aspects. The communal areas have been thoughtfully designed with minimal partitions, utilizing open interfaces and translucent materials. Such approach fosters an environment of seamless connection and openness that promotes a sense of harmony as well as a unified aesthetic experience.

Upon entering, one would naturally gravitate towards the living room's accent wall, crafted primarily from natural stone and designed with a free-standing, semi-suspended structure. While it functions as TV wall on one side, the backside design adopts a "corridor gallery" theme that integrates display cabinets of collectables, breaking away from the conventional impression of a long and dim hallway. A secondary circulation path is thereby created in mitigating traffic disruptions but also enriches the space with dynamic scenes.

The interconnected kitchen, dining, and multifunctional areas offer expansive views and grand sensory impression. Large sliding doors provide the flexibility to switch between an open and enclosed layout with ease. The bespoke 4-meter-long dining table comfortably accommodates various activities, be that for family feasts and gatherings, casual chit-chats, reading or everyday meals. The private realm encompasses three full suites, snuggling up to each family member’s lifestyle and needs.

Materials such as wire-brushed wood veneer, natural stone, titanium-coated metal, specialty paints, ironworks, upholstery, wallpaper and tatami mats have been widely adopted throughout. Continuous, large-scale windows open up to an ongoing dialogue with the outdoor vistas, capturing the city's vibes and its evolving scenes. The concise design approach puts emphasis on eco-friendly and natural elements that complement spatial correlation. The aim is to create a leisurely, healthy, and joyful living environment that allows inhabitants to unwind, savor life, and contemplate the passage of time.

Credits

Design Director
CHEN CHIN SHU
More Gold Winners
Packaging
2024
MUSE Design Awards - Peony Tea

Entrant Company

Shenzhen YUTO Packaging Technology Co., LTD

Category

Packaging Design - Health & Wellness

Interior
2024
MUSE Design Awards - Northern Cross-Island Highway Visitor Center

Entrant Company

Play Design Lab

Category

Interior Design - Exhibits, Pavilions & Exhibitions 

Interior
2024
MUSE Design Awards - Tea Well (Coastal City)

Entrant Company

Ruhaus Studio

Category

Interior Design - Restaurants & Bars

Interior
2024
MUSE Design Awards - Taiwan Coffee Festival 2023 - Coffee Metamorphoses

Entrant Company

Guolea brand strategy consulting agency

Category

Interior Design - Showroom / Exhibit