United States   |  2020

WuliEpoch Culture Center

Entrant Company

Atelier Alter Architects.PLLC

Category

Architectural Design

Client's Name

Sino Ocrean Real Estate

Sub-Category

Commercial Building

WuliEpoch Culture Center attempts to create a triptych for architecture, landscape and interior design in the project. While the project is encompassed by the splendid Western Hills, the architecture and interior design put up an immersive show within the landscape. A continuous path wrapped around from exterior to interior. The first nature of landscape and the second nature of the interior space join seamlessly through the path. The ambiance along the path is circumferential and religious to some extend, as a way to worship nature. As the site is triangulated, the project responses to the site by stacking layers of curve walls in a crisscrossing way. The walls on the ground or suspended in the air create different courtyards. Seeking a dialogue with the courtyard house in Beijing, as well as the Great Wall scenery nearby, the project is built by carefully proportioned masonry, and the masonry is used throughout landscape, architecture, and interior design. A uniform tone brings historic gravitas to the project. The project encompasses a 1500sm space for community and a 400sm skating rink. The project interprets nature in three ways: 1. the interior space depicts nature digitally. The signature image of “autumn foliage in Western Hills” is depicted by the field of glittering laminated wood panels. The ceiling panels has varied color from warm yellow to white, suggesting the transition from entrance to skating rink. An “inverted Western Hills” is created by various curvy array of ceiling panels. 2. First nature and second nature are juxtaposed and joined simultaneously. Recycle concrete blocks are cut into thin pieces and put together to make the facade seems like hills and waterfalls. Then the solidification and abstraction of nature exposed under the natural light and artificial lights. The contrast between the mortal and immortal of nature gives people time to think critically about nature. 3. Distance landscape is introduced into the interior in a dynamic way, which makes the landscape becomes part of the living space.

Credits

Architecture Design Team
Leilei Ma
Architecture Design Team
Jue Wang
Design Principal
YingFan Zhang
Architecture Design Team
Ping Jiang
Architecture Design Team
Lairong Zheng
Architecture Design Team
Ran Yan
Architecture Design Team
Zhenwei Li
Design Principal
Xiaojun Bu
Architecture Design Team
Wei Huang
Architecture Design Team
Bo Huang
Architecture Design Team
Chuan Qin
Architecture Design Team
Lianhua Liu
Architecture Design Team
Chunyu Cao
Architecture Design Team
Jiang Wu
Architecture Design Team
Weicong Lin
More Platinum Winners
Architectural Design
Taiwan

Entrant Company

CHENG SHENG INTERIOR DESIGN WORK

Sub Category

Pop-Ups & Temporary

Interior Design
China

Entrant Company

AICO

Sub Category

Renovation

Interior Design
Taiwan

Entrant Company

Wu Jie Xiang International Design

Sub Category

Residential

Interior Design
Taiwan

Entrant Company

THEE Design Group

Sub Category

Residential