2024 | Professional

MUSE Design Awards Gold Winner

Coherence 216

Entrant Company

Lebeau Interior Design Sdn Bhd

Category

Interior Design - Residential 

Client's Name

Bob Ngoh

Country / Region

Malaysia

Coherent, interaction and harmony - those were the key design pillars designer adhered to when designing this residence. This project focuses on achieving harmony between newlyweds and their pets, as well as between space and nature. Located near a large forest, this highlights the newlywed couple's amphibious affinity for modern urban living and closeness to nature.



Design emphasis was not only put on giving vivid individuality to each of the interior spaces, but also on fostering connectivity between them. It is especially apparent in the living zones on the ground floor, where existing solid walls were broken down and replaced by a series of cut-outs, voids and fenestration. New functional dividers were introduced to define spaces without severing connections. For instance, an elevated television console is introduced in the centre of the house, carving out the living room and the dining hall, adding layered definitions but preserving the airiness of the open layout.



The dining hall gets its character from a dominant central island that connects the dining table with a view towards an exterior zen landscape. It was sized up fit for homeowners who enjoy hosting guests for meals and sharing happiness. The originally enclosed stairwell wall next to the dining room has been opened up, exposing the "courtyard light and shadow," offering a new perspective to the ground floor activity area.



The topmost floor of the house houses the master bedroom and a boutique-style walk-in wardrobe, designed to reflect the homeowner's taste for fashion and a sense of ceremony.



One would find timber and wood textures used extensively for functional and symbolic reasons. Hard existing tiles were mostly replaced with engineered timber, a balanced choice for long-term durability, aesthetics and ambience. Carpentry and stone works were set in light beige and white tones to maximise the expansiveness of the house.



The house is now transformed into a dynamic oasis - quiet enough for respite, and commodious enough for jovial familial gatherings.

Credits

Creative Director
Kingsley Lim
Project Designer
Kelly Tan
More Gold Winners
Lighting
2024
MUSE Design Awards - KU-1511-RGBIC

Entrant Company

Shenzhen Kingunion Lighting CO., LTD

Category

Lighting Design - Neon Lighting

Product
2024
MUSE Design Awards - TreSound1 3-Way HiFi Bluetooth Speaker

Entrant Company

TRETTITRE (SHENZHEN) TECHNOLOGY CO., LTD.

Category

Product Design - Music, Audio & Sound

Landscape
2024
MUSE Design Awards - Caring Heart - The Harmonie Landscape Sculpture Art

Entrant Company

Kirin Plus Lab

Category

Landscape Design - Sculpture Design

Product
2024
MUSE Design Awards - DIY Tent Calendar

Entrant Company

Jiyanwushe

Category

Product Design - Hobby & Leisure