2020 | Professional

MUSE Design Awards Gold Winner

AFTER FLOATING

Entrant Company

Nong Mu Design Engineering Company

Category

Interior Design - Restaurants

Client's Name

Hao Siang Pot

Country / Region

Taiwan

At dusk, wallowing in the blue night beneath shining stars and streetlights, forget the way home!



We redefine the hotpot restaurant for setting up the brand style. As situated in the prime location where the dining stores stand, hence adopt the distinctive contrast elements to implant stunning visual memories. The black metal structure seems embraced by the night, and the floating cloud figures on the blue wall inside, comply with the lamps light up, full of homey atmosphere that inviting the diners to come.



We exploit the varying flow of the interior layout to lead the customers to change their mood gradually. With different table boards to enlarge the floor effect, further, the servers and the diners both feel ease, as well to create the comfy interaction among the meals. The rising temperature gently warms up with the flow of people.



The hand-made huge floral ornaments hang at the entrance, converging the line of sight in the center of the space, consistent with the design lamps of the same axis through the mesh-screen, which seems fireworks blooming and falling above the bar counter, then diverge into the aisle after diverging to all sides. The mesh-screens not only well arranged the flow of people, moreover provide the dining privacy and faintly create penetrate vision. The beverage bar and the seasoning stand are placed centrally, the taste buds will be stimulated by looking at the bright meat cabinet.



The layout divides the dining area and the kitchen space into two large blocks: the sauce island is placed in the center and the meat cabinet that services as the end view of the dining area. Differentiate the kitchen with the wall, so that the circulations are separated and delimited. After establishing the central island position, the flow extends from both sides, and the seats are arranged according to the needs that divided into single, double and multi-person, hence as well as creating the maximum usage effect of the floor.

Credits

Design Director
Joye Chuang
Interior Stylist
Celine Liou
More Gold Winners
Interior
2020
MUSE Design Awards - Connection

Entrant Company

T.M Design Studio

Category

Interior Design - Living Spaces

Interior
2020
MUSE Design Awards - Awakening In Nature

Entrant Company

Tangible Mirror Interior Design Studio

Category

Interior Design - Residential

Interior
2020
MUSE Design Awards - Light Extension

Entrant Company

Fayi interior design

Category

Interior Design - Residential

Interior
2020
MUSE Design Awards - Elegant Whirling of Wood

Entrant Company

Sysdeng Interior Decoration Design Enterprise Co., Ltd.

Category

Interior Design - Residential