Taiwan   |  2020

MUSE Design Awards Silver Winner

Neo Twilight Aesthetis

Entrant Company

Moore Design

Category

Interior Design

Client's Name

Sub-Category

Residential

This project is located in the “hot spring town” of Beitou, Taiwan. It is surrounded by greenery and is an excellent place for retirees to spend their twilight years. The designers broke away from the concept of traditional retirement homes and upheld the core value of "environment first, space second". With vibrant yet elegant colors, simple and clean material vocabulary, and creative designs rich in "Taiwanese flavors", the designers created a leisurely and relaxing atmosphere in the vast and unpretentious space, giving residents a new retirement lifestyle. In addition to the multi-functional Japanese-style room, The step-less design and the hollow, open storage function perfectly construct a convenient, barrier-free life. A unique display and storage act as the vista at the entrance, shaping a three-dimensional visual effect and functions as an interesting prelude to space. The open dining and kitchen area is decorated with imported tiles of different shades, and the mottled beauty adds a rich and varied layer to space; the pinewood pegboards used to construct the main wall can be interchanged at increase the interactivity between residents. The designer turned cement tiles unique to old Taiwanese houses into a screen and the gaps in between allow soft light to sprinkle through making the space orderly yet not without variety. The living room and the study are separated by a half-height desk, plus a comfortable, relaxing couch by the window accompanied by greenery, bringing nature into life. The designers purposefully magnified the main beam running through the space with wood, furthering the image of the drop ceiling. It extends all the way to the bedroom area and profiles the continuous dynamic scene. There are expansive sceneries outside both the bedroom and the bathroom within; Therefore, the designer utilized glass to create a flowing visual circulation, inviting the beauty of nature into the room.

More Silver Winners
Interior
Taiwan
MUSE Design Awards - A Living Haven
2020

Entrant Company

Zumn Design Studio

Sub Category

Residential

Interior
Taiwan
MUSE Design Awards - Lead-washed
2020

Entrant Company

YUN-YIH Design Company

Sub Category

Residential

Architectural
Japan
MUSE Design Awards - Skyterrace
2020

Entrant Company

wipe

Sub Category

Residential

Interior
Japan
MUSE Design Awards - Diamond-Resonant Office
2020

Entrant Company

MORIYUKI OCHIAI ARCHITECTS

Sub Category

Office