2020 | Professional

MUSE Design Awards Gold Winner

Warm transformation

Entrant Company

Yang Square Interior Design

Category

Interior Design - Residential

Client's Name

Country / Region

Taiwan

The designer uses the Loft design style with rich delicacy and original rough surface as the main direction to continue to create the connection between space and environment. In the interior space, hanging lamps, linear circulation, and kitchen patio lighting, the refined and transparent indoor structure breaks down the narrow and long pattern of street houses. Breaking away from the typical standard house and create a warm house for the client to carry the scenery of the city. This is a renovation project of a traditional street house in Taiwan located in the fruit and vegetable market. Located on the first floor of the shop street, it was originally a warehouse for storing goods and supplies. After rebuilding and re-planning by the design team, a modern and warm atmosphere, also new various facilities are gently built-in. With the concept of subtraction and the original characteristics of the project, the design accurately solves the problem of each space, and dexterously turns the storage space into an ideal residential space. The kitchen and dining table block located inside the space is the most important interactive area for the client. At the same time, in the ceiling, part of the glass is used to replace the originally closed structure, and the OSB board is used to cover the originally exposed steel beam, and the space co-operated with the special warehouse door design on the side that is simple but full of personality. The space below the living room was originally a hidden storage room, and the sunken geographical location near the river is very humid. The design team will first close the storage room and then use wooden tiles to lay a warm and durable floor. In addition, in order to create the most comfortable living standard of the interior space, the design team replaced the traditional gorgeous ceiling design with simple and direct track lights. To effectively reduce the pressure caused by the narrow and long pattern and dust, this project also implements the direct and bare design vocabulary in the loft industrial style.

More Gold Winners
Packaging
2020
MUSE Design Awards - Forpet Dog Food

Entrant Company

SunDesign Brand&design(beijing)co.ltd

Category

Packaging Design - Animals & Pets

Interior
2020
MUSE Design Awards - Purity

Entrant Company

CORANGE DESIGN

Category

Interior Design - Residential

Architectural
2020
MUSE Design Awards - Live + Work - Hauserberg

Entrant Company

Gronych + Dollega Architekten

Category

Architectural Design - Multi Unit Housing Low Rise

Interior
2020
MUSE Design Awards - Caramello di Moreno

Entrant Company

Moreno interior

Category

Interior Design - Residential