Taiwan   |  2020

MUSE Design Awards Silver Winner

Residence with the Green View

Entrant Company

W-house interior design Co.,Ltd.

Category

Interior Design

Client's Name

Sub-Category

Residential

It is a redecoration to an old residence, which was a 40-year old home with the worn-out old wiring and leaking pipes. The poor ventilation and inadequate daylight in the living room were of great concern as well. The ceilings were not tall enough. For the residence located in the central city, its environment was disturbed by the exhaust emissions and noise, all of which were issues the designer had to deal with. To solve these problems, the designer replaced the entire old wiring and pipes with the new ones. The layout was rearranged as well. The original wall demolished in the old kitchen adds more sunlight in the new rear balcony, thus creating the semi-open kitchen. The island counter installed between the new kitchen and dining room improves air circulation among the kitchen, living room, and dining room. The indoor space, therefore, has a better quality of air. The duplex ceilings are suitably decorated in the entire indoor space. The new ceilings lower in only 10 cm properly conceal the pipes and light fixtures. Additionally, the designer installing the 1mm lead plates in the bedside walls blocks the electromagnetic waves. The double-glazed windows can resist pressure from typhoons in a superior way. Because pets and rodents can easier come inside the low-floor residences, the stainless-steel window screens are specifically installed in the residence. Given the houseowner who does not open windows due to the exhaust emission and dust everywhere in the city, the residence is installed with the heat-recovery ventilation that maintains the sufficient air circulation in the home. Because of the high humidity in the Taipei Basin, the overall duplex ceilings are coated with diatomaceous earth which properly adjusts the indoor temperature and humidity. Furthermore, the latest R32 air conditioner effectively reduces carbon emission. The hear-recovery ventilation installed in the residence effectively reduce the differences of temperature between the indoor and outdoor space. The constant temperature in the residence reduces the needs to use air conditioner, thus reducing carbon emission and resource losses.

Credits

W-house interior design Co.,Ltd.
CHIEN-HUNG LU
More Silver Winners
Architectural
Mexico
MUSE Design Awards - Egaligilo
2020

Entrant Company

BROISSIN

Sub Category

Pop-Ups & Temporary

Lighting
Hong Kong S.A.R., China
MUSE Design Awards - TIISPA
2020

Entrant Company

Joseph Sy & Associates

Sub Category

Healthcare Facilities (Interior Lighting)

Interior
Taiwan
MUSE Design Awards - Gaze of glamorous
2020

Entrant Company

Chung Yuan Christian University

Sub Category

Residential

Interior
Taiwan
MUSE Design Awards - The embellished scene
2020

Entrant Company

NORCONCEPT DESIGN CO., LTD

Sub Category

Residential