2020 | Professional

MUSE Design Awards Gold Winner

MAYS Vegetarian Restaurant

Entrant Company

YESDESIGN STUDIO

Category

Conceptual Design - Culinary

Client's Name

Country / Region

China

MAYS, as a borderless fusion restaurant of creative vegetables, launches cross-border innovation by bringing together food cultures from around the world. From the selection of ingredients to the development of dishes, and the overall design of the restaurant, it has reflected the utmost pursuit of the founding team from both the inside and outside. The YESDESIGN team has broken the conventional design techniques of traditional vegetarian spaces. They avail themselves of the materials of waterstones, stainless steel and copper chains, adopt bold design technique to integrate the design concept of "inversed time and space" into the whole space design, in a bid to create a unique and comfortable dining space.

The YESDESIGN project team pays high attention to innovation in materials and structures. The gray-black terrazzo facade with blue crystal and pearl particles readily catch people’s eyes. The reception area of metal background is presented in a specially designed arc shape, like a time tunnel, directing consumers to the dining area. Grey terrazzo and metal are organically integrated in vision, well-coordinated without losing the sense of details. The abundant light shines through large glass windows into the interior space, while showing a glimpse of the internal spatial hierarchy. Starry blue and wheat gold are harmonized as the internal main tones, like the vast universe, giving people dreamy impression of intertwining time and space.

The interior space is fully covered with the gray-black terrazzo veneers, extending from the ground to the counter and tabletop. The ceiling reinterprets the natural earth. With carefully arranged copper chains, it transforms rolling hills into a scenery with ultimate beautiful visual effects. The hanging metal chandelier, a link of the up and down of the space, lets the whole space intertwined in an orderly and harmonious way. The Nordic decorations are visible everywhere, on intimate terms with people. The seats of the restaurant are customized with degradable cloth, comforting customers with skin-like fabrics, while reducing pollution to the environment when abandoned. Pure white tables and blue seats highlight a modern and high class sense.

Credits

Designer
Ling Chen
Designer
Jiefeng Zhu
More Gold Winners
Interior
2020
MUSE Design Awards - Elegance of Cats

Entrant Company

Dan Xiang Co., Ltd.

Category

Interior Design - Residential

Interior
2020
MUSE Design Awards - M House

Entrant Company

D.H.I.A international design CO.,Ltd

Category

Interior Design - Living Spaces

Interior
2020
MUSE Design Awards - All Blue

Entrant Company

ADC space design

Category

Interior Design - Residential

Packaging
2020
MUSE Design Awards - The Loop tote

Entrant Company

Loop

Category

Packaging Design - Sustainable