2020 | Professional

MUSE Design Awards Gold Winner

A three-dimensional park with infinite circulation

Entrant Company

ANTAO

Category

Architectural Design - Institutional

Client's Name

Country / Region

China

The project is located in Haikou, which is the southern city of China. The owner asked us to build a primary school on the land of about 20,000 square meters in four months.



The school building is not a fixed appearance. With the advancement of basic education reform, the way of use of the school is also evolving. As the container of teaching behavior, the building should also fit in with it. In modern society, the practice of "cramming" in the industrial age has been abandoned, and communication between teachers and students is encouraged in a more routine and relaxed setting. Therefore, in this project, our definition of a school is not just about education, but about building it into a three-dimensional park with infinite circulation and ups and downs.



One corner and the middle section on one side of the original site are not allowed to change, which create constraints on the design. Therefore, according to the site conditions and the functional requirements of the building, the architectural form is designed to be the shape of the "∞". As it happens, this form is similar to the symbol of infinity in mathematics, which also implies the teaching concept of "endless learning".



There are altogether four floors in the building. The first floor is used as a public and open teaching space, with exhibition area, library, laboratory, swimming pool and other functional areas. In 2nd to 4th floor that is vertically juxtaposed , there are traditional classroom units. In the gap of three-dimensional stratification, we interspersed greening among them, creating a sense of comfort.



Two intersecting corridors connect the east and west side Spaces, making the two buildings one. This design, on the one hand, is to respond to the tropical climate of Haikou, so that children can walk easily during the rainy season or when it is hot; On the other hand, these corridors also become a necessary supplement to the formal learning space, so that children can travel freely in their spare time.

More Gold Winners
Interior
2020
MUSE Design Awards - The Creative Hub

Entrant Company

196203120206

Category

Interior Design - Office

Interior
2020
MUSE Design Awards - Neverland

Entrant Company

Artwill Interior Design House

Category

Interior Design - Living Spaces

Architectural
2020
MUSE Design Awards - Slope House

Entrant Company

Studio EON

Category

Architectural Design - Residential

Interior
2020
MUSE Design Awards - SAPPHIRE

Entrant Company

Scholar Design Studio

Category

Interior Design - Residential