United States   |  2020

The Webster - Narrative Lighting Wall

Entrant Company

StandardVision

Category

Lighting Design

Client's Name

The Webster

Sub-Category

Art (Interior & Exterior Lighting)

The unique immersive-art landmark installation for the luxury clothing store The Webster at the newly renovated Beverly Center in West Hollywood is a fully integrated architectural experience for the store’s modern layout. Designed by renowned architect Davdi Adjaye and executive architect Neumann-Smith as a sculptural and experiential counterpoint to the Beverly Center’s retail experience, the entrance includes a custom lighting technology installation by StandardVision and features the work of contemporary artist Kahlil Joseph. The Webster integrates the public experience with a commercial space to reflect the future of high-end retail--instating a new cultural destination located in the heart of Los Angeles’ upscale merchandise district.

Credits

Lead Architect
David Adjaye, Marc McQuade and Team - Adjaye Associates
Executive Architect
Mike West and Team - Neumann/Smith Architecture
Lead Designer
Josh VanBlankenship and Design Team - StandardVision
Video Artist
Kahlil Joseph
Artist Support
Isaiah Montoya and Team - StandardVision
Programming Support
Jeremiah Montoya and Team - StandardVision
More Platinum Winners
Landscape Design
China

Entrant Company

PT Landscape Design

Sub Category

Residential Landscape

Interior Design
Netherlands

Entrant Company

Studio Louter & Todd van Hulzen

Sub Category

Exhibits, Pavilions & Exhibitions

Interior Design
Thailand

Entrant Company

BENSLEY

Sub Category

Hospitality

Interior Design
Taiwan

Entrant Company

K.Design Studio

Sub Category

Residential