2020 | Professional

MUSE Design Awards Silver Winner

PATISSERIE = ' NOUFARO ' take away pastry

Entrant Company

OLGA PAVLI CHARTERED ARCHITECT AND INTERIOR DESIGNER

Category

Interior Design - Other Interior Design

Client's Name

' NOUFARO ' take away pastry - MR. NICHOLAS NICHOLAOU

Country / Region

Cyprus



The design of the patisserie derived from the needs and nature of the product, so as the product to be the predominant object within the space. Therefor the product can breathe and appear in the space. Based on this philosophy, the design of the interior and exterior follow strict geometric lines and at the same time is simple and minimal.



The patisserie consists of a ground floor and a mezzanine. The ground floor has been divided into three areas - workshop, preparation space and the main space of the patisserie.



By entering the patisserie, the first thing the customer sees is a 'metal wall' created for the separation of workshops from the main shop area. This metal wall was illuminated to emphasize the inscription and the surface of the material.



Seeing the metal wall in front, the design of the space guides you, subconsciously to the right of the patisserie due to the height of the shop and the hanging lights, placing the customer in the "right position" to see and choose the product.



The customer's "right" position is between a low-level refrigerator on the left, low counters on the right (shop window display), and high-level refrigerators at the front, as well as high counters diagonally to the far-left. Placing the customer centrally, allows for the full view of entire shop.



Apart from the organization of the space, the materials and the lighting of the patisserie played an important role. There is a general lighting throughout the main shop, as well as a large lighting composition at the highest point of the room, creating a geometric jewel.



The materials and colors used are in black, grey and white tones. The colour that dominates the facade is black. Some walls have been painted white and grey. The metal wall was coated with allucobond. The display and furnitures are wood in dark grey tone. The low central fridge was coated with synthetic granite in grey tone. The floor surface is pressed cement mortar (Nanostaucco).

Credits

ARCHITECT
OLGA PAVLI
INTERIOR DESIGNER
OLGA PAVLI
More Silver Winners
Landscape
2020
MUSE Design Awards - Sino-Singapore Guangzhou Knowledge City urban color planning

Entrant Company

Guangzhou Hongyu Architectural Design Co., Ltd & Guangzhou University

Category

Landscape Design - Master Planning

Fashion
2020
MUSE Design Awards - Aiverc watch - Jørn Utzon Collection

Entrant Company

Aiverc

Category

Fashion Design - Watches

Product
2020
MUSE Design Awards - STOCKHOLM CABINET

Entrant Company

OH STUDIO

Category

Product Design - Furniture

Interior
2020
MUSE Design Awards - Bring Nature Home for Kids

Entrant Company

Fun Space Interior Design

Category

Interior Design - Residential