China   |  2021

MUSE Design Awards Platinum Winner

Snail Bay

Entrant Company

Kris Lin International Design

Category

Architectural Design

Client's Name

Junfa Group

Sub-Category

Rebirth Project (NEW)

This case is the reconstruction and reuse of old buildings in Snail Bay. The Snail Bay Center is a government-led urban renewal project that was upgraded on the original site of Old Snail Bay. The city exhibition hall is designed to show the future development of Snail Bay area. The project base is adjacent to Central Lake Park and has excellent natural landscape resources. Designers carried out a four-dimensional integrated design from architecture, landscape, interior to soft decoration. architecture Space is the essence of architecture. The designers’ strategy is to remove the external wall, dig its internal spatial memory and value, and endow it with proper temperament, while preserving its structure and spatial pattern. Under the requisite of maintaining the architecture function, a large-area glass curtain wall is used on the side facing the natural landscape, which makes the indoor space vision completely open. Landscape The lake water is introduced into the building, and the regular pool and the natural lake surface form the visual effect of overlapping. The corridor connects the indoor and outdoor space, and at the same time breaks the monotonous water surface space, which enriches the landscape level of the pool. The openness and naturalness of the space create a flow between indoor and outdoor. Indoor The interior space begins with the dialogue between light and shadow. The light and shadow pass through the glass curtain wall, reflect the actual landscape on water surface and brings more spirituality. The large steps of the staircase are full of the beauty of rhythm. The sunlight sprinkles on the wall, creating a three-dimensionally changing visual experience. At this moment, "person" as the protagonist here, becomes part of the spatial composition between back and forth. Renovation With the modern oriental theme combined with the natural charm brought by the accumulation of local culture, on the basis of meeting the basic functional requirements, every detail has unreservedly displayed a very high level of art. The use of high-quality wooden finishes, high-grade leather and transparent crystals, exquisite metal, etc., create a distinguished quality of low-key luxury.

Credits

Design Director
jiayu yang
Design Director
Kris Lin
More Platinum Winners
Interior
China
MUSE Design Awards - Xiangxuehai Clubhouse, Suzhou
2021

Entrant Company

LV SHAOCANG DESIGN

Sub Category

Restaurants & Bars

Architectural
China
MUSE Design Awards - Shimao Xi’an Shine City
2021

Entrant Company

SHUISHI

Sub Category

Landmarks (NEW)

Interior
Taiwan
MUSE Design Awards - The Luxuriant Club
2021

Entrant Company

A’LUX Design

Sub Category

Commercial

Architectural
China
MUSE Design Awards - Zhuhai Cultural and Art Centre
2021

Entrant Company

Holmes Miller LTD. & GZHU UAL Studio

Sub Category

Cultural