China   |  2021

MUSE Design Awards Gold Winner

LOGAN JIUYUETAI

Entrant Company

Origin-End Anchoring Landscape Planning Architecture

Category

Landscape Design

Client's Name

LOGAN

Sub-Category

Parks & Open Space Landscape

We hope to achieve a perfect combination of nature and the city and redefine the relationship between them. LOGAN JIUYUETAI is not only the starting point of nature but also urban humanities so that nature and art can be integrated into life. To cope with high temperature and urban heat island effect in Shenzhen, Guangdong Province, we have equipped the "fog and forest" system, which can adjust the temperature and enhance the landscape effect, so that visitors will have a more comfortable experience. In the making of waterscape, a small space circulation is created, to effectively adjust the temperature, release heat. The original sculpture of "spirit" on the water is made to balance the environment and aesthetics. The local flowering trees are selected as the main scene, evergreen trees and hedgerows are used as the background, colored leaves, and flowering shrubs are decorated to ensure the maximum green amount. The tree species are arranged in the way of high and low changes to make space look more three-dimensional, which effectively alleviate the urban heat island effect and regulate the microclimate. We specially designed original sculptures Pine Forest Cascading Waterfall’ and Unique Cave, to show the Zen aesthetic in continuous grinding and molding, stainless steel and other materials are used for proofing and forging, and the 1:1 original effect becomes the highlight of the whole project, arousing visitors' multiple three-dimensional senses in the garden, immersed people in the environment, enriches the overall landscape atmosphere. At the same time, the mountain-shaped Wave Light Spring at the entrance makes the water invisible to tangible, reflecting the unique artistic mood of the natural landscape. At night, the light on the facade of the building gradually turns into a long scroll landscape painting. Light curtain shines down, and the fiber-optic lamp belt with a "unique cave" focuses on sculpture, enriching the sensory experience of visitors and bringing people into a new atmosphere. The sustainable design in the exhibition area will be used for the residential delivery community, to achieve the purpose of creating a scientific and healthy living environment.

Credits

Photographer
MINGSU Potography Studio
Chief Designer/Origin-End Anchoring Landscape Planning Architecture
Fuxin Fang
Chief Designer/Origin-End Anchoring Landscape Planning Architecture
Zhewu Su
Chief Designer/Origin-End Anchoring Landscape Planning Architecture
Sakda Mongkolyong
Chief Designer/Origin-End Anchoring Landscape Planning Architecture
Ming Jiang
More Gold Winners
Interior
China
MUSE Design Awards - Chengdu Minmetals Dayi Exhibition Hall
2021

Entrant Company

Jiaxing Design

Sub Category

Showroom / Exhibit

Furniture
Sweden
MUSE Design Awards - Ascent seating series
2021

Entrant Company

Green Furniture Concept

Sub Category

Seating & Comfort Furniture

Interior
Taiwan
MUSE Design Awards - Understated・Elegancy
2021

Entrant Company

Yufang Design

Sub Category

Residential

Interior
China
MUSE Design Awards - Mingyue All Seasons Skiing and Skating Valley
2021

Entrant Company

Kunhe Design

Sub Category

Service Centers (NEW)