China   |  2021

MUSE Design Awards Gold Winner

Jingtian Taozhi

Entrant Company

MET Creative Brand

Category

Interior Design

Client's Name

Jingtian Taozhi

Sub-Category

Restaurants & Bars

It was a snack shop previously. In order to amplify the advantages out of a cramped space and break the former impression, designers turn their ideas into a variety of social scenes. The facade integrates the features of the original building structure and characteristics of commercial from. The designers have created a well-arranged and harmonious visual effect with the classic pure white embellished with fresh and soft pinkness as the overall visual focus. The ingenious use of large glass windows and glass doors makes the whole shop form a simple and transparent expression of space, which also connects customers with the commercial block in front of the shop. Hence it enhances the interaction between inside and outside the shop. Soft and cute Logo in the atmosphere weaved by lighting shows its delicate craved design and it can easily catch attention of passers-by. You will be surrounded by a sweet and romantic atmosphere as you walk in the shop. Warm white as the fundamental color of this shop, designers choose the peachy pinkness, a color that can represent women the most, as the theme color. The color language is applied to the expression of space mood by artistic approaches. Designers try to depict an island where the dreams and soul are placed in hustle and bustle of the city. A place is waiting for the visit of customers with the most appropriate posture. The unconventional architecture design for the shop softens the rigid boundaries, so that the transition of the entire interior space is natural and harmonious. Curved bar and open seating area corresponds with each other, it not only enriches the space , but also meets the needs of different consumer groups. An invisible moving line is formed from the entrance, and each section is developed and expanded in a harmonious order. The designer simplifies the complexity, removes all redundant objects, and uses the least materials to create a sense of continuity of space, so as to create the most balanced state between people and space.

Credits

Photographer
Yiwen Xu
Chief Designer/MET Creative Brand
Yanan Liu
More Gold Winners
Interior
China
MUSE Design Awards - TIANHE INTERNATIONAL EXHIBITION CITY EXHIBITION CENTER
2021

Entrant Company

Nanjing We Design Co., Ltd

Sub Category

Exhibits, Pavilions & Exhibitions

Interior
Netherlands
MUSE Design Awards - Airborne Experience
2021

Entrant Company

Tinker imagineers

Sub Category

Exhibits, Pavilions & Exhibitions

Architectural
China
MUSE Design Awards - New Century Resort Gaochun Nanjing
2021

Entrant Company

gad × line+

Sub Category

Hospitality

Interior
Taiwan
MUSE Design Awards - Crazy & Cozy
2021

Entrant Company

5491 atelier

Sub Category

Residential