China   |  2021

MUSE Design Awards Gold Winner

Mingzhe · Water Spiritual Realm Health Club

Entrant Company

MO GAO Design

Category

Interior Design

Client's Name

Mingzhe

Sub-Category

Leisure & Wellness (NEW)

Mingzhe - Water Spiritual Realm Health Club is located in Guanshan Lake District of Guiyang. It aims to subvert the tradition, thus creating a new health preservation mode from environment to service and then to technology, carrying forward the mission of focusing on technology and improving health status, and enhancing the health preservation realm and life level. Based on this appeal of the project, the designer takes Huangguoshu Waterfall, Fanjing Mountain, terraces, Castel landform, dragon boat and other unique natural landscapes in Guiyang as creative sources, integrates contemporary design techniques, breaks up the space, deconstructs and reorganizes it. Also, the modern scientific and technological equipment is combined, to create a transcendental experience journey, so as to inspire people to realize the awakening of life. The journey of exploring starts from the moment of entering the elevator hall. Abstract is integrated with concrete images, such as butterflies, flowing water, clouds, etc., which instantly brings people to a light, ethereal, dreamy and beautiful world. On the glass, several stainless-steel pebbles light up the space exquisitely and sublimate the sense of experience. The reflection of the wall and the embellishment of the ground make the elevator space rich and dynamic, awaken the imagination of the guests and stimulate their yearning for the indoor environment. Take the elevator to the preface hall on the first floor. The modern fusion image, combined with the artistic conception of waterfall and water curtain, completely opens the five senses of the viewer. A series of creative elements, such as the mist generated by the nebulizer, the boat floating in the clouds, the spray caused by the falling water, and the colorful bubbling light, seem to float in the air with the flow of light and shadow, making people feel like they are in a fairyland. The bubble brick on the ground is lit up. The viewers just like walk on the waves, and the clouds are misty at the foot. The laminated glass inserted obliquely on the ground reflects the scene playfully, changing the scenery along with people's walking routes.

Credits

Chief Designer/MO GAO Design
Jie Chen
Chief Designer/MO GAO Design
Guohui Yan
Assistant Designer/MO GAO Design
Yue Jiang
Assistant Designer/MO GAO Design
Ting Pan
Assistant Designer/MO GAO Design
Tao Xu
Photographer
Yiwen Xu
More Gold Winners
Interior
China
MUSE Design Awards - Xiangyifu Sales Center
2021

Entrant Company

Shenyang Feilengcui Design Decoration Engineering Co.Ltd

Sub Category

Commercial

Product
Canada
MUSE Design Awards - Take Advantage of Your Vertical Surfaces with Mitrex
2021

Entrant Company

Mitrex

Sub Category

Sustainable Living / Environmental Preservation (NEW)

Interior
China
MUSE Design Awards - Evans Lee Design Office
2021

Entrant Company

Evans Lee Design

Sub Category

Office

Interior
China
MUSE Design Awards - Ocean Mansion
2021

Entrant Company

NINE DO

Sub Category

Residential