2021 | Professional

MUSE Design Awards Gold Winner

Sunac·Yunyang in Huanan

Entrant Company

QIDI DESIGN GROUP

Category

Landscape Design - Residential Landscape

Client's Name

Sunac China & Yunyang Group

Country / Region

China

The project is located in the southern China in Danyang High-tech Zone, which is a new urban planning by the government. The surrounding transportation is very convenient, and the planning and supporting facilities are updated. However, the local overall living environment is relatively old, and most of the residential landscapes are still traditional luxury style. Designers intend to implement a landing project in different directions locally for residential real estate in the future of the region. Design positioning from the traditional to contemporary.The transition upgrade,from functional, emotional, spiritual dimension.A new circle of relations, return to the family, back to the boost of ego, enhance taste and style.The experience of the integration of tradition and modernity, is shuttle in nature, a journey along the water, leisurely chasing the light journey.The water line runs through the whole site plan, interpreting the local historical prosperity due to water culture. The Mirrored water courtyard creates calm and tranquility. Through the glass brick curtain wall, observe pedestrians, as display, across bridges across the corridor,which has increased the rhythm and vitality of the space.. The backfield tends to be lively by a huge amount of planting and multi-level water features. Natural techniques help to realize the switching of different spatial feelings. The still water surface as a cushion which contrast with the hustle and bustle of the downtown, has expressed the emotion of the visitors.Sunlight refracts different light and shadow through changing scenery wall.Glass bricks and art sculpture and the Shine stars on the water at night further emphasized purity and cleanness of the space.Sitting outside the exhibition center, the whispering and streams of the leaves blown by wind.The light stroke the earth,as if listening live concert of the nature. Insights and Impacts: As a permanently preserved life scene, has constantly demonstrate artistic and modern in people's life.













Credits

Landscape Design Director / QIDI Design Group
Ke Nie
Landscape Chief Designer/QIDI Design Group
Jun Guo
Landscape Designer/ QIDI Design Group
Junyan Ji
Landscape Designer/ QIDI Design Group
Longzhuan Wang
Landscape Designer/ QIDI Design Group
Yaxin Zhong
Landscape Designer/ QIDI Design Group
Anqi Liang
Landscape Designer/ QIDI Design Group
Wenyu Wang
Landscape Designer/ QIDI Design Group
Xinwei Yan
Landscape Designer/ QIDI Design Group
Chunge Yu
Landscape Designer/ QIDI Design Group
Zhenzhen Zhang
Landscape Designer/ QIDI Design Group
Ying Luo
Landscape Designer/ QIDI Design Group
Dan Liu
Landscape Designer/ QIDI Design Group
Song Cheng
Landscape Designer/ QIDI Design Group
Ning Wang
Photographer
Holi Beaver
More Gold Winners
Interior
2021
MUSE Design Awards -  TIANJIN EYE HOSPITAL OPTOMETRIC CENTER(HEBEI BRANCH)

Entrant Company

GUANGZHOU CHENGYI DECORATION ENGINEERING CO., LTD.

Category

Interior Design - Healthcare

Interior
2021
MUSE Design Awards - Hong Kong Ocean Park Marriott Hotel Kids Corner

Entrant Company

Play Concept Limited

Category

Interior Design - Children's Rooms & Nurseries

Interior
2021
MUSE Design Awards - 45-degree

Entrant Company

Minature Interior Design Ltd.

Category

Interior Design - Residential

Architectural
2021
MUSE Design Awards - Rongcheng Freedom Bay Community and Art Gallery

Entrant Company

BAI Design International Limited

Category

Architectural Design - Urban Design