China   |  2021

MUSE Design Awards Gold Winner

Yejin Southeast Cultural Plaza

Entrant Company

GVL Design Group

Category

Landscape Design

Client's Name

Greenland Hong Kong

Sub-Category

Landscape Renovation

In contemporary China's urban renewal and renovation projects, how to find a workable and balanced solution is a major challenge for designers. In the renovation project of the Yangzhou Metallurgical Plant, the design team balanced the demands of multiple parties and rejuvenated the 61-year-old factory area based on reconstructing the value, in order to bring new vitality to the Yangzhou Industrial City. Based on the features of the site, we proposed three core design strategies: "The traces of time, the continuation of culture" – We retain the original architectural features, and use the traces of time to continue the urban industrial context in the space. "Art intervenes to activate the new life" - We use art to rebuild time, integrate into the site through art installations, form a unique spatial atmosphere, and rebuild the cognition of community belonging. "Nature link sustainable and eco-friendly " - in the form of nature, we link the relationship between people and eco-system, and shape a sustainable community that is symbiotic with nature, and it will be full of vitality. We extracted two color elements as brick red and industrial gray from the unique wall of the original factory to echo the factory culture and blend into the environment. The entrance is equipped with a stone and industrial-looking sign system. The waterscape is made of weather-resistant steel plate as the facade material, which complements the red bricks of the building facade. At the same time, the large waterscape completely reflects the building facade, which strongly improves the viewability of the original industrial site. The land of the Yangzhou Metallurgical Plant was once a desolate industrial brownfield after the factory was relocated. After renovation and renewal, it became prosperous, linking people and nature, and realizing green and sustainable development. The links between past and future have brought the old area to a rebirth again, so that the new lifestyle will not lose the emotional temperature, and the city's historical memory and spirit will last.

Credits

Chief Designer
Jiang Jingshi
Designer
Liang Weixiong
Designer
Nie Chunling
Designer
Wu Jianhao
More Gold Winners
Interior
Taiwan
MUSE Design Awards - The Light Corridor
2021

Entrant Company

Wei Interior Design

Sub Category

Residential

Interior
Taiwan
MUSE Design Awards - Wandering in the space-time
2021

Entrant Company

Dezen Design Studio

Sub Category

Home Stay / Airbnb

Interior
China
MUSE Design Awards - YUAN XIANG , YUEYANG CITY LIGHTS ·SALES OFFICE PROJECT
2021

Entrant Company

Shanghai Dop Interior Design Co. , Ltd.

Sub Category

Commercial

Interior
Taiwan
MUSE Design Awards - Ten Ten Hunan Bistro
2021

Entrant Company

JiJi Interior Design

Sub Category

Restaurants & Bars