2021 | Professional

MUSE Design Awards Gold Winner

The prelude to scintillate

Entrant Company

E CHUAN interior design

Category

Interior Design - Living Spaces

Client's Name

Country / Region

Taiwan

A Soft breeze blows the sheer curtain enhances the romantic charm and natural state through the white and translucent material. Precisely preserve the unique angular-shaped structure of the building, and dispense with excessive furnishing to endow fresh vitality of renovation, insomuch that the house is named "The prelude to scintillate." Adopt the clear-cut linear pattern and large-scale whitespace scheme, which brings the harmonious interaction between the setting and the people. Beyond, introduce excellent daylighting and a Japanese vibe to couple with the elegant situation of balmy timber, ingeniously open the new phase of flipping the old house.





Take advantage of the timber tinge to bring about the loving ambiance of the family. Beyond functional, marvelously embellish a large area of gentle charm. Further, adopt the pure color theme to set off the capacious and rustic homey scenes. Set up the ceiling of geometric linear pattern to conform with the crossbeam structure of the building, moreover, generate the neat finishing touch. It not only meets the design concept of eliminating excessive decorations but also adds dynamic features to the beams.





Re-configure the layout to create a perfect functional residence. The second floor is full of library vibe; and meticulously leave a space for game-activity and storage behind the book wall. The third floor is mainly set up as private and stow areas. Breakaway the structural defects of too many walls and irregular corners; excellently create a reasonable and organized circumstance. Exploit the dressing room and storage space to separate the bedrooms that ingeniously prevent the mutual interference of speaking voice.





Extensively apply the design approach of leaving blanks, which not only brings about the tranquil and comfy situation but also manifests the layering features of the minimalist color scheme. The leaving blanks approach creates more room for the inspired imagination of the designers; on the other side, it is a great opportunity for the users to express their distinctive personality freely. And, amid the contented ambiance, essentially shows off the mutual preferences of the work.

Credits

Design Director
TSAI CHENG EN
More Gold Winners
Interior
2021
MUSE Design Awards - Urban Crag

Entrant Company

Croissant Design

Category

Interior Design - Residential

Interior
2021
MUSE Design Awards - Home Playground

Entrant Company

INX Design Studio

Category

Interior Design - Residential

Interior
2021
MUSE Design Awards - A Light-Filled Home to Grow Old

Entrant Company

LIANG DESIGN & CO.

Category

Interior Design - Renovation

Interior
2021
MUSE Design Awards - Tao ranli

Entrant Company

BLUETOWN DECORATION (BDS)

Category

Interior Design - Residential