2021 | Professional

MUSE Design Awards Gold Winner

The Essence

Entrant Company

MoreIn Design

Category

Interior Design - Residential

Client's Name

Country / Region

Taiwan

“If the obvious clearly visible shortcomings cannot be eliminated, then it will evolve into a unique characteristic manifestation.” In this case, we try to convert a large beam crossing the apartment less than 210 cm high, and even reach out to the beam easily, into unique features in the space.





We connect and extend the beam and ceilings obliquely with curves. In this way, we weaken the stiffness of the structure and extend the upward vision of the space. Both sides of the beam are covered with large zebra wood with titanium-plated metal at the bottom. With the contrast of the materials, we present natural and exquisite texture. The main color tone is that of lotos plaster and wooden texture, manifesting an intense but sensible texture on the walls and beam. The use of light bands and metal increases visual depth and adds an exquisite humanistic touch to the space.





Due to the widespread use of mobile phones, almost people bows their heads. Instead, they spend more time in the dining room. Therefore, in this case, the general sofa set in the living room is cancelled and only in the adjacent balcony. A reading chair is set in the location, and the dining room is the main body of the space. We rearrange the fragmented space and focus on a long table for family gathering and bonding. Based on the owner's idea of "without planning, things will not be disorderly", the public area greatly reduces the storage function. The overall space presents a simple and clean atmosphere, and the space is restrained and low-key.





The master bedroom is divided into a working area and sleeping area through the use of grilles. The bed faces a large window. The diagonally upward opening of the ceiling leads one to see the sky when lying in bed. The gaps and directions of the grilles are based on the angles of sunshine. The light and shadow in the space change beautifully with the sun.

More Gold Winners
Interior
2021
MUSE Design Awards - C01
C01

Entrant Company

SSAD Studio

Category

Interior Design - Residential

Interior
2021
MUSE Design Awards - Bu Er

Entrant Company

Suzhou Yurenjiangzuo Interior Design

Category

Interior Design - Residential

Interior
2021
MUSE Design Awards - Nantong Sports School Museum

Entrant Company

Hangzhou Dalei Construction Group

Category

Interior Design - Exhibits, Pavilions & Exhibitions

Architectural
2021
MUSE Design Awards - River House

Entrant Company

SAAD - sudo associates, architecture and design

Category

Architectural Design - Rural Design (NEW)