Taiwan   |  2021

MUSE Design Awards Platinum Winner

Harmony of Nature

Entrant Company

Dumas Interior Design Group

Category

Interior Design

Client's Name

Sub-Category

Residential

The case was initially structured yet unfinished with its interior design. Besides the original arrangement of materials and standard choices of furniture, the designer is able to build up the rest of the space into a comfortable residency based on users’ needs. For the lighting design, the surrounding of the case’s location doesn’t have a lot of tall buildings to block the natural sunlight shining in. Thus, the balcony introduces excellent lighting with greenery planted outside. A great natural lighting contributes to the main lighting design of the space, giving a comfortable and refreshing atmosphere, broadening the spatial perception. The flow of the space is designed based on the habits of the users. The public area is divided into three major sections: Living room, the study and the dining room. Under this arrangement, without downgrading the functions of each area, the design can provide what the residents need just with slightly different changes within the details. Since the owner’s favorite color is green, the designer decides to blend the color in different places. The book shelves behind the sofa take on the primary visual theme of the public area. With a greyish mirror used at the back of the shelving, dark green baking and irregular metal trimming on the surface, it produces different layers of reflection and changes of lighting. In general, the walls are painted plain light moss green, corresponding to the green tone of the space. As for the kitchen, the dark colors are chosen to be the main tone, combining with white circular mosaics, juxtaposing with the other spaces. The designer uses an identical design language and different details to define each space. Same strategy is used in private spaces. With wooden floors and other different materials combined, big-sized of the same elements used here make the color of the space much more corresponding. With a great use of lighting design and the outside scenery as the best natural decoration, it builds up the atmosphere of comfortness without needing to emphasize the style of the space.

Credits

Dumas Interior Design Group
Yu-Lin Shih
Dumas Interior Design Group
Ling-Chun Tseng
More Platinum Winners
Interior
Malaysia
MUSE Design Awards - Novae
2021

Entrant Company

Another Tales Studio

Sub Category

Restaurants & Bars

Interior
China
MUSE Design Awards - Leyang Party K
2021

Entrant Company

Hong Kong Feishang Design Co., Ltd.

Sub Category

Sports / Entertainment

Landscape
China
MUSE Design Awards - Blue Coast City
2021

Entrant Company

Hotaland

Sub Category

Garden Landscape

Landscape
Denmark
MUSE Design Awards - BaseCamp Lyngby
2021

Entrant Company

Lars Gitz Architects

Sub Category

Public Landscape