2021 | Professional

MUSE Design Awards Gold Winner

The Sun House

Entrant Company

SunEdge PV Technology Co., Ltd

Category

Architectural Design - Residential

Client's Name

Po Wen Cheng

Country / Region

Taiwan

An organic architecture that combines technology, design and human-centered. With roof and exterior walls made of solar panels, the interior are mostly recycled cypress timbers. Mixing various of energy circulation systems with cutting-edge equipment, the design put energy storage and circulation into practice, leveraging this sustainable house to be self-sufficient.



In order to create a sustainable building that is symbiotic with the environment, the design team has integrated technology into the design, together with an energy reuse system, using solar photovoltaics, systematic energy monitoring equipment, water recycling systems and heat collection design to maximize the efficiency of all energy sources, so that the building can regulate the environment, store electricity and recycle energy. Through high-tech computing and design arrangements, not only can the house produce its own energy, but resources can also be reused through the recycling system to achieve a balance between electricity, heat and water supply and demand, allowing the house to live in symbiosis with nature while still maintaining living comfort.



Regeneration is the core concept of this project, with environment-friendly construction methods, energy is reused through various recycling systems. Interiors applied up to 90% of recycled materials, reducing resource consumption and carbon emissions during the construction process. After completion, the homeowner increased the overall building energy savings percentage from 49.1% in 2018 to 84.2% in 2021 by improving modules of battery capacity, an increase of 35% in three years. Equipped with a Heat Pump system to circulate heat to regulate the temperature, allowing the house to breathe naturally. The outdoor water collection area is designed to collect rainwater resources and store the rainwater in a 10-ton water storage tank, which can water up to 250 square meters of the garden turf.



Credits

Design Director
Po Wen Cheng
Design Director
Chun Hsiung Tu
More Gold Winners
Interior
2021
MUSE Design Awards - Ningbo Bauhinia Business Center

Entrant Company

SHANGHAI ISSI INTERIOR DESIGN CONSULTING CO., LTD

Category

Interior Design - Office

Interior
2021
MUSE Design Awards - Shangrao Longtan Lake Hotel Phase II Reconstruction Project

Entrant Company

GOLD MANTIS

Category

Interior Design - Hotels & Resorts

Interior
2021
MUSE Design Awards - Dynamics of Lights and Shadows

Entrant Company

ZK Interior Design

Category

Interior Design - Residential

Architectural
2021
MUSE Design Awards - Pingsha New Town

Entrant Company

Holmes Miller LTD. & GZHU UAL Studio

Category

Architectural Design - Urban Design