2021 | Professional

MUSE Design Awards Silver Winner

A New Start

Entrant Company

理揚室內設計有限公司

Category

Interior Design - Renovation

Client's Name

private

Country / Region

Taiwan

The homeowner hurriedly moved in 5 years ago, after selling a previous home. In haste, he had overlooked problems such as water leakage, stains, broken appliances, dilapidated facilities, and excessive noise. Space was congested. Poor lighting and lack of ventilation or style were fallouts of the floor plan. These presented huge challenges. The designers’ goals were to significantly improve the quality of living and establish a safer, more comfortable abode. In addition to basic repairs, the designers completely rearranged the layout to take advantage of the abundance of natural light surrounding the home. Sunlight could then radiate into the sides and back of the residence. The home would emerge from shadows to bathe in sunlight emanating to all corners.



The new layout would ensure each area with sufficient lighting and air circulation. One spare room would become a multi-purpose room, featuring a Japanese-inspired design, that could be used for exercise or games for children. The previously unusable balcony was cleared out and renovated. Now it can air out laundry and offers space for the washing machine, which had previously sat far away in a kitchen corner. Washing-and-drying is now sensibly aligned. The daughter’s room was moved to the front so it could have windows with a view. A piano room was created at the back end of the corridor to help isolate sound. Its lightly-stained glass door encloses but still allows in light and design flow. The most dramatic change is connecting the living room and dining room into one gigantic, rectangular open space. Windows line the perimeter so it’s bright and airy. Inviting views draw one to the windows to admire the downtown skyline or twinkling nighttime lights. An open kitchen allows the cook to converse with others while cooking. Shades of gray are the color base, complemented by warm, wood veneer and cool, marble slabs. It balances coolness and warmth for a comfortable, casual feel. Big challenges necessitated big changes by the designers to realize the homeowners’ new start with a safe, comfortable, spacious living environment bright with good cheer!

Credits

LIYANG DESIGN LTD.
HAN LIN, WU
More Silver Winners
Concept
2021
MUSE Design Awards - Project Planets Series

Entrant Company

National Taiwan Normal University

Category

Conceptual Design - 3D Printed (NEW)

Interior
2021
MUSE Design Awards - Assembly Hall

Entrant Company

Paco Lago Interioriza

Category

Interior Design - Institutional / Educational

Lighting
2021
MUSE Design Awards - Ambient Lighting For Small Spaces

Entrant Company

Centerlight Inc

Category

Lighting Design - Mood Lighting

Interior
2021
MUSE Design Awards - Bolan Mansion

Entrant Company

LIFEMASTER INTERIOR DESIGN & CONSTRUCTION CO.,LTD

Category

Interior Design - Living Spaces