Taiwan   |  2021

MUSE Design Awards Gold Winner

Workings of White

Entrant Company

the HAO design studio

Category

Interior Design

Client's Name

ChingTai Resins

Sub-Category

Office

Workings of White is a design project for the office of a company specializing in such materials as polyurethane and waterproof film. Rather than sticking to mere practicality and functionality for common factories and offices, the designer thinks outside the box and integrates the company imagery into the flow, making the space more stylish and full of vibrancy and warmth by means of more design elements. The overall design of the space features subtle uses and clever arrangements of “curves” and “voids.” The lobby reception section, the office, the conference room and the lounge area are laid out in a cost-effective way, features of the company’s seamless “flowing” Epoxy seal products are merged into the space, maximizing footage use while creating a visual motion of “flowing.” Upon entering the lobby, visitors can feel the free, rhythmic flow of the space. Its visual impact comes not from costly stone or metal materials but from ingenuity. Average materials present simple but stylish and unique company imagery. The custom 6.5-meter-long white curvy sofa winds and nestles next to a wall in the lobby. It is suspended using difficult techniques and, together with the eye-catching S-shaped punched partition plates, serves to usher the flow into the office section, shaping beauty of glimmering waves when paired with special lighting design. The oval ceiling in the lobby makes the 2-dimensional curves look 3-dimensional. Interplay of light and shadow and void on the ceiling, floor and walls in the entire space makes for a visual impact. The shared conference room is placed in the middle of the whole office area, serving not only to receive visitors but to define the two main work sections. Glass partition walls are used all around the conference room, allowing for sufficient visual transparency. Besides, the ceiling is illuminated with U-shaped linear lights that connect different departments, while seamless flooring is deliberately utilized to reduce boundaries between sheets. The hallway, which links different departments, is defined with half-concealed vista artworks, while transparency is formed through the circular frames on partition walls. Seen from this end of the hallway is the artwork at the other end, creating a mutuality of vista beauty on either end. These visual interlinks maximize the space and retain its wholeness.

Credits

the HAO design studio / Founder
JIA HAO LAI
More Gold Winners
Interior
China
MUSE Design Awards - PARALAND SERVICED HEALTH APARTMENT
2021

Entrant Company

GT. DECO

Sub Category

Home Decor (NEW)

Interior
Hong Kong S.A.R., China
MUSE Design Awards - Ripple Library
2021

Entrant Company

Design Action

Sub Category

Institutional / Educational

Transportation
Thailand
MUSE Design Awards - N20 Solar Powered Tour Catamaran
2021

Entrant Company

Albatross Marine Design

Sub Category

Nautical / Boats

Interior
China
MUSE Design Awards -  LION KING LNT’L’L
2021

Entrant Company

FOSHAN BOSI TAO DESIGN CONSULTANTS CO., LTD

Sub Category

Exhibits, Pavilions & Exhibitions