China   |  2021

MUSE Design Awards Silver Winner

Zhengzhou Jinmao Palace

Entrant Company

Panshi Design

Category

Interior Design

Client's Name

China Jinmao

Sub-Category

Commercial

The club takes the environment experience of underground space transforming from the ground as the space medium, and uses the concept of closed to open space to make visitors enjoy different experience. The journey of nature in the movie "Fantastic Forest" makes us see the danger in the forest, and also the magnificent and infinite beautiful yearning life in the forest. If the forest elements are moved into the city and integrated into the interior design, people will feel as if they are in the forest scene. The background of the front hall space uses the abstract art glass form to interpret the forest concept. The rainforest screen in the corridor space, shaped like a folding fan, opens to the leisure water bar in the form of hidden in the shadow. The indoor artificial natural background is closely connected with the outdoor real natural landscape, activating the natural atmosphere. The indoor New Oriental screen corresponds to the outdoor screen, evolving from indoor to outdoor, forming the physical dialogue between the screens. When you enter the pool space, you can see the the Peach Garden, and enjoy the feeling of overlooking the distance from the other bank. The super long and large green plant wall landscape and the boundless pool form a symbiotic relationship between the mountains and waters. The water surface reflects the flowing-water arc shape of the ceiling, just like a luminous swimming path. The folding screen is used in front of the green plant wall, just like a window scene. The lights on the wall of the children's swimming pool in the distance are like fireflies. They cooperate with the green plant wall nearby to complete a beautiful picture of the Wizard of Oz. The sports space fully shows the embodiment of vitality. With the beauty of broken lines, it highlights the sense of fashion and strength of the space, and creates a natural, interesting, close and relaxed interactive scene. The design of a distinctive natural theme, with the soft tone of light and shadow, to solve the problem of unnatural, make its space lively and interesting.

Credits

Chief Designer/Panshi Design
Cheng Wang
Chief Designer/Panshi Design
Yongjie Li
Photographer
Jing Zhang
More Silver Winners
Architectural
China
MUSE Design Awards - CR LAND LINYI CENTER
2021

Entrant Company

AICO (SHANGHAI) ARCHITECTURE DESIGN CO., LTD

Sub Category

Mix Use Architectural Designs

Interior
Taiwan
MUSE Design Awards - Relax Chamber
2021

Entrant Company

YI-FANG-CHOU INTERIOR DESIGN

Sub Category

Residential

Interior
Taiwan
MUSE Design Awards - Butchart Garden Kindergarten
2021

Entrant Company

CREEP DESIGN CO., LTD

Sub Category

Institutional / Educational

Architectural
China
MUSE Design Awards - Urban Small Smart Public Toilet
2021

Entrant Company

CCSTC LOW-CARBON & SMART CITY TECHNOLOGY CO., LTD.

Sub Category

Infrastructure (NEW)