China   |  2021

MUSE Design Awards Platinum Winner

Jiyu Square

Entrant Company

The Architectural Design and Research Institute of Zhejiang University Co., Ltd,ACRC./uad-acrc

Category

Architectural Design

Client's Name

Shaoxing Kuaiji Mountain Resort Da Yu Development & Investment Co., Ltd.

Sub-Category

Public Spaces

The objective of the project is to improve the overall spatial structure and functions of the scenic area, to celebrate the culture of sacrificing to Great Yu. The architects optimized the landscapes within the scenic area, enhanced the overall visiting experiences and also emphatically upgraded several building clusters centered on the sacrifice square. The building clusters strike a balance between traditional culture and modern construction craftsmanship. Based on modern design approaches and construction techniques, the reconstruction and upgrade of Jiyu Square communicates the contemporary spirit and also gives a nod to the brilliant traditional culture. Its profound architectural charm will continue to increase as time goes on. The following design strategies were adopted to reorganize spaces of the square and the scenic area: 1. The second-half of the Spirit Road is deflected to the south to be on the same axis with Jiyu Square, Hall of Fruition and the Great Yu Statue on the mountaintop, not only enhancing the spatial order but also restoring the commanding role of the sacrificing road built by artisans; 2. The new stone lattice gate and the visitor service center at the main entrance of the scenic area were reorganized and integrated on the basis of retaining the original gate; 3. The Jiulong Altar at the middle section was expanded; 4. Jiyu Pavilion at the back segment was connected to the Spirit Road to the west. At the end of the road is a bronze monument engraved with the Chinese character“Yu”. On the top of the pavilion there are nine evenly distributed tripods, symbolizing the merits and virtues of Great Yu. The annular pavilion and the terraced grandstand enclose the expanded circular Jiyu Square. The pavilion accommodates reception room, lounge and rehearsal room, which were designed for serving sacrifice activities.

More Platinum Winners
Concept
China
MUSE Design Awards - Jilin Camp Visitor Centre
2021

Entrant Company

ARCHIHOPE Shenzhen Hihope Zhu Architectural Design Office

Sub Category

Travel / Recreation

Architectural
China
MUSE Design Awards - CR LAND CHONGZUO MIXC ONE
2021

Entrant Company

AICO (SHANGHAI) ARCHITECTURE DESIGN CO., LTD

Sub Category

Commercial Building

Interior
China
MUSE Design Awards - Sunac Maitreya Real estate Sales Center
2021

Entrant Company

Chongqing Mocun Interior Design Co., Ltd

Sub Category

Showroom / Exhibit

Interior
China
MUSE Design Awards - Phillippe Clouds Sale Center, Yango
2021

Entrant Company

hi3 DESIGNERS

Sub Category

Commercial