China   |  2021

MUSE Design Awards Platinum Winner

Huayou Cobalt Headquarters

Entrant Company

Hangzhou Dalei Construction Group

Category

Interior Design

Client's Name

Huayou Cobalt

Sub-Category

Office

The project is located at the intersection of Wuzhen East Road and Zhenhua Road in Tongxiang Economic Development Zone, Zhejiang Province. It is designed and constructed by Hangzhou Dalei Construction Group Co., Ltd. The overall design language and tone of the project are mainly simple and modern elements, "intelligence" and "humanization" as the key words of the new office space run through every detail. The design group adheres to the design principles of green environmental protection and sustainable development, and uses space, light, color and material changes to improve the design level and create a more viable environment. The design of the front desk floor and the combination of wall and top design show the company's corporate culture. In the treatment of lobby space, based on simple and modern design techniques, the design focuses on the humanized design concept of practicality, modernity and environmental protection. Digital meeting form and collaborative environment are the development trend of office space in the future. The conference area not only has a certain sense of domain and privacy, but also has considerable communication with the large space. This satisfies that groups and individuals have their own responsibilities and get along well in a large space, reflecting the symbiosis of the whole and part. The designer provides better convenience and sense of future for the office environment of Huayou headquarters Research Institute through appropriate intelligent equipment and systems. The open office space has excellent natural lighting, which is efficient, practical, rich, changeable and pure. It is easier to focus on work without unnecessary complicated thoughts. The design improves the recognition through a large area of relaxed and lively wood veneer and simple line design language, combines the elements of introversion, delicacy, culture, humanization and sense of science and technology with space, and creates a space mark specially belonging to Huayou Research Institute.

Credits

Assistant Designer/Hangzhou Dalei Construction Group
Miaoying Zhu
Assistant Designer/Hangzhou Dalei Construction Group
Lei Shi
Chief Designer/Hangzhou Dalei Construction Group
Dingding Shi
More Platinum Winners
Landscape
China
MUSE Design Awards - Fenhu Yunyue Demonstration Area
2021

Entrant Company

HID翰地景观

Sub Category

Other Landscape Design

Architectural
China
MUSE Design Awards - SHANGHAI SHINSUN CENTER
2021

Entrant Company

AICO (SHANGHAI) ARCHITECTURE DESIGN CO., LTD

Sub Category

Mix Use Architectural Designs

Lighting
China
MUSE Design Awards - The Zhengzhou Yuhua Iron Furnace Exhibition Center
2021

Entrant Company

Alex Xu& Partners InternationalLighting Design Consultancy(HK) oCo.,Limited

Sub Category

Architectural Lighting

Interior
Egypt
MUSE Design Awards - The G Hotel
2021

Entrant Company

Alchemy Design Studio

Sub Category

Hotels & Resorts