Taiwan   |  2021

MUSE Design Awards Platinum Winner

Light and Shadow

Entrant Company

Tuo Ying Design Company

Category

Interior Design

Client's Name

Sub-Category

Office

Our office severs as a multi-functional space that offers not only resting and dining for staffs, but also a reception room where could arrange meetings with the guests. For welcoming visitors, the designer utilizes the changes of textures and lights to create a mature atmosphere. Manipulating contrast of wood and stone, wooden color and cold grey tone, the designer divides the office into two separate areas. Lines, frames and lights are there to add in symmetrical beauty. The other side of the refined and sophisticated meeting area lies the altar cabinets. Lights from bottom to top has a mysterious touch into the dark indoor space. Through the division of the ceiling, the design of the cabinets and the placement of the conference long table and furniture, the meeting area and the resting area were defined separately and clearly even without walls. The former is decorated with mid-light wooden texture, maintaining the same tone and only using its forms to enrich the details. Striped columns on the wall bring linear feelings. Hollow-out ceiling brings comfort and pleasantness. Strongly contrasted frames and spotlights are to create sense of symmetrical and focus. With a turn, the resting area on the opposite side is dominated by cold color tones, and the rear stone wall uses a large area of stone material, and the original leftover materials are used for collage. The rugged texture and soft fabrics are ingeniously blended, contrasting and softening the masculinity. The wall washer lighting from top to bottom enhances the bright design. Through the designer's ingenious configuration, the special beauty of stone material scraps was shown to every visiting guest, and the extraordinary and unique undulating light and shadow were experienced, and the concept of sustainable and smart design was also advocated. The whole office, through textures and colors, is full of details and a sense of integrity. Designed cabinets and the placement of the display area not only draw lines within the area but also serve the functional and decorative purpose of the altar. This design defines the resting area and give the space a soul.

Credits

Tuo Ying Design Company
Sandy Weng
Tuo Ying Design Company
Max Hsieh
More Platinum Winners
Architectural
China
MUSE Design Awards - Yangshuo Central Business District
2021

Entrant Company

AU Architectural Planning and Design Consulting

Sub Category

Conceptual

Interior
Taiwan
MUSE Design Awards - Glorious aquamarine villa
2021

Entrant Company

SunIDEA Interior Co., Ltd

Sub Category

Residential

Interior
China
MUSE Design Awards - Companion•HEYTEA Pet Friendly Theme Store
2021

Entrant Company

UND Design Studio

Sub Category

Restaurants & Bars

Architectural
Hong Kong S.A.R., China
MUSE Design Awards - Sales Office for the Riviera
2021

Entrant Company

LWK + PARTNERS

Sub Category

Cultural