Taiwan   |  2019

HINOMORI

Entrant Company

Shang Yan Interior Design Engineering Company

Category

Interior Design

Client's Name

Sub-Category

Residential

This is a 148.5 square meters residence with a family of four. The owner expects to create a bright and comfortable open mind atmosphere and make the best usage of the living room. Therefore, we remove the compartments, with ceiling lines to delineate the space, bring out the flexibility of space usage, so that the various areas can interact in series. In response to the owner prefer projector and screen instead of TV sets, we devised the hidden circuits on the beams of the living room to achieve a neat and artistic visual effect. The major highlight is that at the corner of the entrance foyer to enter the public domain customized their favorite fish tank in an embedded way. No matter which direction you view, can see lift spirits images, and make a new interpretation of home greenness. The difficulty of the design is that how to inlaid the fish tank into the cabinet body? Considering the damp and mildewed condition of the wall cabinet, so that we use the moisture proof foam board to avoid mildew breeding and achieve heat dissipation through the exhaust fan. Use 4 cm thickness wood cortex laminate board to erect bookshelves on the study wall, and the iron square pipes are used to strengthen the structure. Even if put plenty of books on won't be deformed. The cement premier layer back wall and the lamps of cement material exactly echo the LOTOS wall of the corridor. Bring out the texture of fair-faced concrete; shape the tranquil Japanese-style home atmosphere.

Credits

Design Director
LIN, WEI-HAO
More Gold Winners
Interior Design
Taiwan

Entrant Company

CTY SPACE DESIGN CO., LTD

Sub Category

Kitchen

Interior Design
Taiwan

Entrant Company

GD Studio

Sub Category

Residential

Interior Design
Taiwan

Entrant Company

A Lentil Design & 3+2 Design

Sub Category

Restaurants

Architectural Design
United States

Entrant Company

BCT Architects

Sub Category

Commercial Building