Taiwan   |  2021

MUSE Design Awards Silver Winner

Cold Tone Concerto

Entrant Company

RootLocus design office 築本國際設計

Category

Interior Design

Client's Name

Mr.Chen

Sub-Category

Residential

The living space creates virtual expansion, while at the same time intimacy by combining and separating various elements. Light reflects off different surfaces to give off different feelings. Dismantled and rebuilt, this living area can fit the style and function in order to provide a panoramic view. This project has an advantage, which is a massive window view allowing more sunlight. However, the walls block the quality of the view. Therefore, the virtual space exists along the vertical line, making it seem like objects are suspended in mid-air. On the horizontal line, the wall panels are in zig-zag formation and are transparent to tie the relationship between the internal and external landscape. Furthermore, the sunlight shows a gradual variation in the space as the day progresses, providing both a sense of environmental change and natural beauty.

Credits

RootLocus Design Office
Hsing Kai Yang
More Silver Winners
Interior
Taiwan
MUSE Design Awards - Hej Barn
2021

Entrant Company

Raen Studios & Design

Sub Category

Residential

Interior
Taiwan
MUSE Design Awards - water. flow
2021

Entrant Company

three nine design

Sub Category

Residential

Furniture
China
MUSE Design Awards - Crown Chairs
2021

Entrant Company

Shenzhen Mutucan Design Co., LTD

Sub Category

Seating & Comfort Furniture

Interior
Taiwan
MUSE Design Awards - Springtime
2021

Entrant Company

Howei Interior Design

Sub Category

Residential