2021 | Professional

MUSE Design Awards Silver Winner

Poly 24 House

Entrant Company

Nanjing Matilian Space Design

Category

Interior Design - Residential

Client's Name

Li Jun

Country / Region

China

In order to create a pure living space, the designer, after having a deep understanding of the owner, tailor-made a home like living in an art gallery for the owner.

In order to create a sense of transparency and agility of the space, the designer boldly abandoned the original spatial layout and connected the negative first floor to the second negative floor, allowing light to be implanted into the internal space through the patio, and relying on natural light to enrich the visual experience.

The designer cleverly replaced part of the wall with columns and glass walls, and removed all wall, top, and ground decorations, and used quiet black, white, and gray to depict the elegant and low-key beauty and calmness of calmness. The whole design expressed the owner’s tracing nature and returns to the original spiritual pattern.

The ceiling height of the entire living room has been greatly increased, with white walls and a few pieces of extremely design furniture, making the entire space look wide and bright, with high-end taste, creating a natural and relaxing space for the owner.

The interior courtyard and the living room are connected, and the design is based on nature, humanity, and practicality. The large area of white space adds a sense of hierarchy to the entire space, but also leaves room for imagination.

In order to realize the visual communication and functional complementarity between the two spaces of the kitchen and the dining room, the designer has a unique idea in the design of the kitchen door. The elegant and simple black sliding door frame is chosen to echo the material and color of the dining table and chair. The glass facade from top to bottom greatly increases the lighting of the restaurant, making the restaurant without windows become bright and transparent.

The design of the master bedroom is calm and solemn without losing a sense of fashion. The entire space has no exaggerated things. The design of the children's room also continues the minimalist style, but it is much more live and brighter in the use of colors.

Credits

Chief Designer/Nanjing Matilian Space Design
Chen Yi
Assistant Designer/Nanjing Matilian Space Design
Yang Chao
Photographer
ingallery
More Silver Winners
Concept
2021
MUSE Design Awards - SSTM - AI-Powered Music Production System

Entrant Company

SSTM Designs

Category

Conceptual Design - Media & Music (NEW)

Interior
2021
MUSE Design Awards - Canvas House

Entrant Company

Ministry of Design Pte Ltd

Category

Interior Design - Home Stay / Airbnb

Packaging
2021
MUSE Design Awards - Palmolive Rebrand

Entrant Company

Clarkmcdowall

Category

Packaging Design - Rebrand (NEW)

Interior
2021
MUSE Design Awards - water. flow

Entrant Company

three nine design

Category

Interior Design - Residential