China   |  2021

MUSE Design Awards Gold Winner

CoCo 9 Square Shop

Entrant Company

123design

Category

Interior Design

Client's Name

Nio Young

Sub-Category

Retails, Shops, Department Stores & Mall (NEW)

This case is located in Jiujiang City, Jiangxi Province, which has one of the ten famous mountain Lushan unique geography and human history. When discussing the space design direction of the shop, the shopkeeper and the designer reached a consensus, hoping that the starting point of the creativity can reflect the Chinese philosophy of life when drinking water and thinking about the source, and get inspiration from the gift of nature, so that the guests who come to our store can have different associations and exchanges with the unique environment and humanities of Jiujiang. As the project is located inside the shopping mall, the designer first proposed to remove the glass and door, which was recognized by the owner and the shopping mall. In this connection, guests could enjoy themselves in this spacious room. The overall design of the space is based on the spirit head feature of CoCo brand. The designer draws three connected arcs in the sky, the ground and the wall respectively, circling around the circular pool of water ripples above the center of the guest area. Entering into this space, you could feel like in the forest embrace. Because the store is close to the cinema and catering area, in order to take care of the diversification of guest status, the guest sitting area has specially designed a circular island seat, except for the card seat through the whole wall. The connected green plant landscape and opposite long platform are combined into a guest sitting form that takes into account waiting, leisure and easy communication. The green plants in the center match the ceiling of the circular pool with water ripples, injecting vitality into the space, adding the front and back layers of the space, and making the relationship between the guests more harmonious, creating a natural and relaxed atmosphere in the store. Inspired by the misty scene of Lushan Mountain, the wall of the guest sitting area is decorated with atomized aluminum plate as the background, so that the changes of environment, time and people are reflected in the clouds.

Credits

Chief Designer/123design
Tuno Liu
Assistant Designer/123design
Sam Yu
Photographer
Little Praise
More Gold Winners
Furniture
China
MUSE Design Awards - Art installation wall decoration
2021

Entrant Company

/

Sub Category

Other Furniture Design

Interior
Taiwan
MUSE Design Awards - Riverside
2021

Entrant Company

Minature Interior Design Ltd.

Sub Category

Residential

Architectural
China
MUSE Design Awards - Red Plum Culture and Creative Park
2021

Entrant Company

AAarchitects+IIA Atelier

Sub Category

Renovation

Interior
Taiwan
MUSE Design Awards - Aschön Salon
2021

Entrant Company

CREEP DESIGN CO., LTD

Sub Category

Beauty Salon