2021 | Professional

MUSE Design Awards Silver Winner

Around

Entrant Company

The One (Hong Kong) Design Co., Ltd

Category

Interior Design - Residential

Client's Name

Miss Chen

Country / Region

China

The couple in this case are DINK who prefer calm and restrained grey color, they hope that the 200 ㎡ house can be designed just for the two of them. In daily life, they mainly work, do yoga, read books at home, hardly cook and do not receive any guests, which means a traditional "sofa-type" living room is not needed. The male homeowner has a preference for collecting shoes, and the female wants to have a large enough space in the checkroom to display clothes, and has a need for an exclusive collection area and display space.

We used the concept of "flowing space", creating four return lines to connect each functional partition in series,hoping to create an open, free, flow and non closed space experience for them.We use window, soft partitions, sliding doors and other elements to turn the closed wall can be opened or disappeared, Different functional spaces can be connected and permeated with each other, and the closed independent space can become an interconnected whole.

Based on the "unconventional" needs of the two owners, we hope to create a life style that can break the traditional private space. In the designing, we should avoid static volume combination. We hope that different space can be opened, the sense of closure of traditional private houses can be breaked. These spaces are flowing or in process. We do not regard space as a passive and static existence, but as a flowing force.

We have installed a greenhouse balanced central air conditioning and fresh air system in the whole house to avoid more outdoor dust entering the room and ensure that the indoor temperature and humidity can be balanced.

They like the quiet and restrained gray tone, especially female homeowners need a meditation space when doing yoga at home. so the walls of the whole house are painted with cement paint. Especially on the top of the entrance porch, we did not do too much decoration, but retained the reinforced concrete of the original building, which is non mechanical and natural.

Credits

Chief Designer/The One (Hong Kong) Design Co., Ltd
Ying Qi
Chief Designer/The One (Hong Kong) Design Co., Ltd
Zhuo Yu
Photographer
Ao Xiang
More Silver Winners
Packaging
2021
MUSE Design Awards - Pinthouse Core Brand Beer Can Designs

Entrant Company

Pinthouse Brewing

Category

Packaging Design - Wine, Beer & Liquor

Interior
2021
MUSE Design Awards - Calm and Classic

Entrant Company

Fujian Guoguang Yiye Architectural Decoration Design Engineering Co., Ltd

Category

Interior Design - Residential

Interior
2021
MUSE Design Awards - THE MOO

Entrant Company

THEMOO.CO

Category

Interior Design - Office

Interior
2021
MUSE Design Awards - Yuen Long House

Entrant Company

ED Design Limited

Category

Interior Design - Residential