Taiwan   |  2022

MUSE Design Awards Gold Winner

Leisure Time

Entrant Company

Chenghe Studio CO.,LTD

Category

Interior Design

Client's Name

Sub-Category

Residential

The first floor in the duplex space is a professional medical space. In the high-pressure working environment, the second floor is clearly separated from work. Warm wooden elements build a relaxing space for rest and recreation. The airy layout is equipped with the professional sound systems. Through the resonance with the environment, it allows the music-loving homeowners to have 360-degree surround sound and be embraced by music. The natural light fills every corner of the room due to the smooth traffic flow. The open layout opens up a panoramic view and brings the couple and their children closer. A large number of wooden elements reflect the warm and welcoming atmosphere of the space, and excessive colors are eliminated. Pure white and delicate metal are used to gradually ease the mind with the native characteristics of the material. The wall behind the sofa is assembled with titanium-plated brackets, and the staggered display shelves are like beating musical notes writing a timeless melody. The main TV wall is expanded horizontally with wooden texture, and one side is edged with wooden grille to create a sense of hierarchy in the facade. The perforated holes on the canopy with sound-absorbing devices embedded in the inner layer can reduce excessive sound and present a more delicate sound quality. The light sources are buried in the holes, and the metal surface diffuses the light to provide a comfortable and cozy audio-visual feast. The grayish stone texture is injected into the white dining space, bringing a soft aesthetic. The hollowed-out area of the cabinet is made of ink-colored barrel and extended as a light strip on the canopy, creating a fluidity of vision by using the same color palette. The change of flooring materials leads to the multi-functional area. The wooden flooring gives a skin-friendly touch. On the surface of wall, wood blocks of different shades create interesting geometric shapes. With ingenuity and playfulness, the pegboard gives more flexibility and make for a stunning arrangement. The different materials and tones separate the playgrounds for adults and children.

Credits

An Ting, Liu
Meng Shan, Yu
Gin Hua, Yu
Wei Zhih, Chen
More Gold Winners
Interior
China
MUSE Design Awards - Heart Spa
2022

Entrant Company

Hangzhou QM Interior Design Co.,Ltd

Sub Category

Spa / Fitness

Architectural
Hong Kong S.A.R., China
MUSE Design Awards - Sunac Wuhan Plot 1890-32#-B,C,D Project
2022

Entrant Company

Aedas

Sub Category

Renovation

Landscape
China
MUSE Design Awards - Yongtai Park
2022

Entrant Company

Ningbo Urban Construction Design and Research institute Co., Ltd.

Sub Category

Parks & Open Space Landscape

Interior
Taiwan
MUSE Design Awards - Wave Back To The Shore
2022

Entrant Company

xingshi-studio

Sub Category

Residential