Taiwan   |  2019

Life with Mountain

Entrant Company

Dreamer Interior Design

Category

Interior Design

Client's Name

-

Sub-Category

Residential

Experience Level

Professional

The project is a mountain villa. Despite the beautiful natural scenery, the pitched roof structure and disorderly floor allocation lead to the fragmented layout. In terms of the disorderly space and floor allocation caused by the pitched roof structure, how does designer maximizes the space efficiency and integrates the comfortable living situation and cultural meaning? These are the most challenging design problems in this project. Therefore, the designer starts from solving the faults of the construction and creates the cultural thinking of a new oriental residence through the arrangement of materials and art. The concept of visual compensation is introduced. For the height layers of the three consecutive stages, the front and rear walls are precisely connected with the clear vertical lines of the iron pieces and grilles to enlarge the space dimensions and feeling and visually form the square layout. By defining the stairs and the kitchen, the designer hides the sense of oppression from the pillars and extend the reading area by the window. There are also several pillars in the secondary bedroom on the second floor. According to the functions and situations in life, we rearrange the space for more possibilities in the space usage.

More Gold Winners
Interior Design
Taiwan

Entrant Company

JC Design Ltd.

Sub Category

Residential

Interior Design
Taiwan

Entrant Company

Guru Interior Design Consultant

Sub Category

Residential

Interior Design
Taiwan

Entrant Company

KEVIN CHU INTERIOR DESIGN STUDIO

Sub Category

Living Spaces

Interior Design
Taiwan

Entrant Company

Tang Interior Design Company

Sub Category

Other Interior Designs