China   |  2022

MUSE Design Awards Platinum Winner

SOFT DECORATION SCHEME OF SUNAC HUAI AN PROJECT

Entrant Company

JOIAM Environmental Art Design

Category

Interior Design

Client's Name

Sunac China Holdings Limited

Sub-Category

Other Interior Design

This project is located in Huai’an, a city in the mid-north Jiangsu Province. The design team selects three main regional elements, namely watertown, canal and salt from the Huai’an culture, and turns the space design into an epitome of culture and air. The simple strike and unpretentious tonality depict an elaborate story of space, city and humans. The antechamber is designed with the core philosophy of watertown, whose clean ground that ripples along with the water drop sculpture hung on the ceiling, resembles the transparent rivers. The seat for relaxation is akin to a boat on the river, while the artistic chandelier takes the shape of a dripping raindrop to dispel the indoor boredom and heat for guests. The art hall continues the river-like ground of the antechamber. The end of the vision is a minimized image of Hongze Lake, meaning the origin of life. The gallery is flanked by different images on either side. On the left, there is a picture of Huai’an salt culture made of salt; on the right, it’s an artistic sculpture, inspired by water, focusing on both charm and styling, which looks like the water in Hongze Lake that showcases an irresistible and invincible force. A few steps inwards will bring you to the most significant in the sales office—the sand board area. The design team refers to Boundless area, the classic work of Emilio Ambasz and turns the distinctive geomorphological structure of the salt pond into an elaborate and ethereal artistic chandelier. The yellow gradient light under the reflection of glass wraps the winding and ethereal glass “silk”, irradiating natural light, which registers the whole space chic and elegant, as well as stunning. The design of the chat and activity areas, compared with the detailed and intricate decoration of the former areas, are more cozy and airy. The large French windows guarantee excellent daylighting. Simple but elegant color scheme and clear layout, as well as soft decoration with natural texture further lead guests into the embrace of Mother Nature. Furthermore, the bright ground helps guests feel the unique beauty of the Yangtze River delta.

Credits

Managing Director
Runpei Chen
Design Director
Yayuan Ge
Lead Designer
Xiaoting Wang
Lead Designer
Bing Li
Technical Director
Zhuolin Yu
More Platinum Winners
Fashion
Switzerland
MUSE Design Awards - FIRE DRAGON
2022

Entrant Company

Les Ateliers Louis Moinet SA

Sub Category

Watches

Landscape
China
MUSE Design Awards -  ZHENRO  MANSION
2022

Entrant Company

SHUISHI

Sub Category

Residential Landscape

Architectural
China
MUSE Design Awards - Xi'an Qujiang Art Center
2022

Entrant Company

gad

Sub Category

Public Art & Public Art Installation

Interior
China
MUSE Design Awards - INTEGRATED SPATIAL DESIGN OF QINGDAO METRO LINE 8
2022

Entrant Company

NEWSDAYS

Sub Category

Civic / Public