Taiwan   |  2022

MUSE Design Awards Gold Winner

Summer time X Shonan Coast

Entrant Company

Guang Yang Design CO.,LTD

Category

Interior Design

Client's Name

Sub-Category

Residential

The symphony is about the life in the Shonan Coast, namely "slab, stone, wood, plant, mineral, pet, wine and people". The main axis of the space is the summer coast of Kamakura, Japan. Light warm wooden colors, clear natural light, and surfboards placed on the canopy create the relaxing vibe of a summer beach. As a home for a newlywed couple living with the parents, the layout has been changed completely to reorganize different areas so that everyone can work without interfering with each other and have a core area for emotional bonding. In addition to considering the traffic flow, a cat cave, cat litter box, and cat jumping platform have been installed in each walking area, creating a warm and welcoming pet-friendly residence. Upon entering the room, an upright surfboard placing on one side of the recessed wall along with bright yellow light beams from the outside create a foyer vista. A sliding door next to the vista directly leads to the master bedroom, allowing the newlywed couple, who have irregular duty hours as flight crew members, to enter the bedroom as fast as possible without disturbing the parents. The canopy is made of movable and bending wooden supports so that the homeowners as extreme sport lovers can place their beloved surfboards, snowboards and skateboards of various colors. TV wall is decorated with plenty of circular wooden blocks with natural tree rings and nodes. The natural and rustic texture, simple furniture, green plants and green wall in the balcony create a relaxing and stress-free daily life. Above the sofa is a structural column, wrapped in a non-symmetrical double-curved dynamic fluid structure, minimizing the oppressive feeling of the column and incorporating the shape of wing to convey the free spirit of flying in the sky. The kitchenware and wine cabinet also use wooden elements to link the overall tone of the public area. Entering the bedroom, delicate wooden frames form a large bookcase. The bedside wall is made of Japanese non-toxic Baizhou white clay, and the natural smears add a rustic look to the room.

Credits

Pi-Fang, Tu
Yen-Chieh, Ho
More Gold Winners
Interior
China
MUSE Design Awards - Shanghai Hongqiao Mansion Phase II Sales Center & Club
2022

Entrant Company

One House Interior Design

Sub Category

Service Centers

Transportation
United States
MUSE Design Awards - VAAST E/1
2022

Entrant Company

VAAST

Sub Category

Bicycles / Motorcycles

Interior
Taiwan
MUSE Design Awards - Autumn. Wheat Field
2022

Entrant Company

Shuei Design

Sub Category

Residential

Interior
Taiwan
MUSE Design Awards - RP Luxury Watches Galleria
2022

Entrant Company

LeeChen International Design Co.

Sub Category

Commercial