Hong Kong S.A.R., China   |  2022

MUSE Design Awards Platinum Winner

The Ring

Entrant Company

Lead8

Category

Interior Design

Client's Name

Hongkong Land

Sub-Category

Retails, Shops Department Stores & Mall

The Ring in Chongqing is a ground-breaking ecological retail destination featuring one of China’s largest indoor botanic gardens. The development is a first-of-its-kind for the city – a place that intertwines retail, nature, culture and experience. Coming to life with a 42-metre-tall botanical garden, interactive sports and culture, and a creative tenant mix, The Ring provides attractions not yet seen before in Chongqing. The scheme aims to set a new benchmark for experiential destinations in China. Truly innovative, the vision seeks to deliver a new-generation social destination, an urban natural community, and a landmark regional commercial centre. The power of biophilia and the desire to be close to nature is front and centre, pushing the agenda forward for future commercial developments. The development occupies 430,000 sqm with approximately 154,000 sqm dedicated to the seven-level mall, 14,000 sqm to the retail street, 111,000 sqm to the super grade A office building and 6,000 sqm to the indoor botanical garden. Direct connections to Chongqing Metro Line 5 (completed) and Line 15 (in planning) bring a transit-oriented approach to deliver convenient access across the city. Allowing visitors to feel as though they have walked into a rainforest, the indoor botanic garden features three distinct themes – the Soul Tree, the Aerial Forest and the Riverside Hills. The garden has a 24-metre airborne waterfall nourishing thousands of plants and also features a changing and innovative light show designed as a further spectacle to engage visitors. The multi-level garden connects with each of the mall’s seven levels, with the interior design blending in the natural atmosphere by way of the material palette and open-space planning. Elevated walkways, public seating and hanging fixtures create intimacy with nature and help to extend the gardens upwards. The design creates nodal spaces for rest, events and social opportunity, while immersing the surrounding retail activities in an ecological setting. Specialty activity hubs such as the ‘Free+’ dynamic sporting facility and ‘Open Lab’, a calm space for reading and gathering, have been integrated to meet the diverse demands of a wide consumer profile.

More Platinum Winners
Interior
China
MUSE Design Awards - Wenzhou Vanke Mega Incity
2022

Entrant Company

DJD DESIGN(Shenzhen)

Sub Category

Retails, Shops Department Stores & Mall

Fashion
Switzerland
MUSE Design Awards - ASTRONEF
2022

Entrant Company

Les Ateliers Louis Moinet SA

Sub Category

Watches

Architectural
China
MUSE Design Awards - Coastal Pavilion
2022

Entrant Company

Zhubo Design CO., LTD.

Sub Category

Commercial Building

Concept
China
MUSE Design Awards - Hotel Nudibranch
2022

Entrant Company

SpActrum

Sub Category

Hospitality